Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ: Ανοιχτή πρόσκληση στους λαθρομετανάστες το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια

ΝΔ: Ανοιχτή πρόσκληση στους λαθρομετανάστες το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια

Απειλή για την κοινωνική συνοχή χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την ιθαγένεια δηλώνοντας παράλληλα ότι αποτελεί «ανοιχτή πρόσκληση στους λαθρομετανάστες, όταν εκατοντάδες χιλιάδες περιμένουν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα».

Την αντίδραση του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραγκούνη προκάλεσε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την ιθαγένεια μεταναστών που αναρτήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης για διαβούλευση.

Σύμφωνα με σχετική δήλωση του κ. Καραγκούνη «τα όσα μεθοδεύει να νομοθετήσει η κυβέρνηση στο ζήτημα της ιθαγένειας, αποτελούν ανοιχτή πρόσκληση στους λαθρομετανάστες να εγγράψουν το παιδί τους στην πρώτη δημοτικού και αυτόματα να πάρουν άδεια παραμονής για τους ίδιους και την οικογένειά τους».

«Είναι το χειρότερο που μπορούν να κάνουν για την Ελλάδα και την κοινωνική συνοχή, όταν εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες περιμένουν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα» καταλήγει ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, το δικαίωμα κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας θα δίνεται στα παιδιά αλλοδαπών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, με την προϋπόθεση της εγγραφής τους στην Α’ τάξη Δημοτικού και της συνέχισης παρακολούθησης του σχολείου κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης, σε συνδυασμό με τη συνεχή νόμιμη διαμονή του ενός από τους γονείς του για πέντε χρόνια πριν από τη γέννησή του στη χώρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024