Η Ελλάδα στο επίκεντρο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ
Αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση θα παράσχει στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος Πόουλ Τόμσεν. Κατά την ενημέρωση, που θα γίνει παρουσία της Κρ.Λαγκάρντ, θα παρουσιασθεί η πρόοδος στο Brussels Group, θα γίνει ενημέρωση για όσα ειπώθηκαν στο τελευταίο Eurogroup, ενώ δεν αποκλείεται και να συζητηθεί ευρύτερα το θέμα της εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων της Ελλάδας προς το Ταμείο.
Αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση θα παράσχει το βράδυ της πέμπτης στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος Πόουλ Τόμσεν.
Κατά την ενημέρωση, που θα γίνει παρουσία της Κριστίν Λαγκάρντ, θα παρουσιασθεί η πρόοδος στο Brussels Group, θα γίνει ενημέρωση για όσα ειπώθηκαν στο Eurogroup της προηγούμενης Δευτέρας, ενώ δεν αποκλείεται και να συζητηθεί ευρύτερα το θέμα της εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων της Ελλάδας προς το Ταμείο.
Σημειώνεται πως τον Ιούνιο το Ελληνικό Δημόσιο πρέπει να καταβάλει για αποπληρωμή χρέους στο ΔΝΤ 1,5 δισ. ευρώ, ενώ μόλις προχθές αποπλήρωσε 750 εκατ. ευρώ.
Η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου γίνεται στο απόηχο δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία το Ταμείο εξέφρασε προς το Eurogroup την επιθυμία του να μη μετέχει σε ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας. Για το θέμα αυτό άλλωστε αναμένεται να ερωτηθεί σήμερα Πέμπτη και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στη Ουάσιγκτον.
Πρόσθετο ενδιαφέρον για την ελληνική υπόθεση έχει το ότι στην Ουάσιγκτον θα βρεθεί σήμερα ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο οποίος θα μιλήσει στο ΔΝΤ στο πλαίσιο της ετήσιας διάλεξης Μισέλ Καμντεσί. Ο Ντράγκι μετά την ομιλία του θα έχει αναλυτική συζήτηση με την Κριστίν Λαγκάρντ, κατά την οποία δεν αποκλείονται και αναφορές στην Ελλάδα.
Watch @ecb Pres. Mario Draghi give #CamdessusLecture & discuss with @Lagarde tomorrow 10.45am ET/4.45pm CET http://t.co/7rGDEI0021
— IMF (@IMFNews) May 13, 2015
Θ.Κ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τεχνητή νοημοσύνη στον στρατό – Το Πεντάγωνο συμφώνησε με την OpenAI μετά την άρνηση της Anthropic
- Σκότι Πίπεν: Δαχτυλίδια και το «όνειρο» της Βαρκελώνης βγαίνουν στο σφυρί
- Κικίλιας: 10 ελληνικά πλοία στον Περσικό Κόλπο με 85 Έλληνες ναυτικούς – Σε διαρκή εγρήγορση το υπ. Ναυτιλίας
- Γαλλία: Δηλώνει την ετοιμότητά της να υπερασπιστεί τις «συμμαχικές» χώρες του Κόλπου – «Λάθος» η εμπλοκή της Χεζμπολάχ
- Μπραντ Πιτ: Ποιο είναι το κορίτσι που υποδύεται την κόρη του και είναι αχώριστοι στην Ύδρα
- Το εμβόλιο του έρπητα ζωστήρα «ελιξίριο» ενάντια στη γήρανση
