Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζωή βγαλμένη από τα «Φιλαράκια» για έναν κινέζο

Ζωή βγαλμένη από τα «Φιλαράκια» για έναν κινέζο

Ο Ντου Σιν δεν είναι απλώς ο πιο φανατικός οπαδός της σειράς Friends (Φιλαράκια): Ζει με τον ίδιο τρόπο που ζούσαν ο Τζόι, ο Τσάντλερ, η Μόνικα, η Ρέιτσελ, η Φίμπι και ο Ρος. Και όλα αυτά όχι στη Νέα Υόρκη, αλλά στο... Πεκίνο.

Ο Κινέζος Ντου Σιν έχει… τερματίσει το «Φιλαρακόμετρο» (sic): όχι μόνο είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής της σειράς Friends (Φιλαράκια), αλλά εδώ και λίγα χρόνια ζει κάθε λεπτό της καθημερινότητας του σαν το έβδομο μέλος της δημοφιλούς τηλεοπτικής παρέας.

Όπερ και σημαίνει: Ο Ντου Σιν ονόμασε τον γιο του «Τζόι», ενώ η -Κινέζα- σύζυγός του λέγεται «Ρέιτσελ». Μάλιστα, η πρώτη φράση που ξεστόμισε ο γιος του δεν ήταν «μαμά» ή μπαμπάς», αλλά η ατάκα «How you doin’?» που λέει στη σειρά ο Τζόι προσπαθώντας να την «πέσει» στις κοπέλες.

Το πόσο «κολλημένος» είναι ο Ντου Σιν με τα Φιλαράκια αποδεικνύεται κι από το γεγονός πως από το 2009 έχει ανοίξει στο Πεκίνο την καφετερία Central Perk (που είναι μια ακριβής ρεπλίκα της αντίστοιχης καφετέριας στη σειρά), ενώ ο ίδιος επιθυμεί να αποκαλείται «Γκάνθερ», όπως ο ξανθός μπαρίστας στα Friends.

Το δε διαμέρισμα του, που βρίσκεται δίπλα στην καφετέρια, διαθέτει όλα όσα διέθετε και το αντίστοιχο του Τζόι και του Τσάντλερ, δηλαδή τραπέζι με ποδοσφαιράκι, αναπαυτικές πολυθρόνες La-Ζ-Βoy καθώς και την DVD κασετίνα με όλες τις σεζόν από την τηλεοπτική σειρά Baywatch (την αγαπημένη σειρά των δυο τηλεοπτικών συγκατοίκων).

Ισως ο Ντου Σιν να έχει τελειοποιήσει και την τεχνική «ουνάγκι» του Ρος, ποιος ξέρει…

Οσο για το πώς απέκτησε αυτήν την εμμονή με τη σειρά; Όλα ξεκίνησαν μετά από έναν άσχημο χωρισμό.

«Έκλαιγα κάθε ημέρα. Τότε ένας φίλος μου είπε ότι πρέπει να δω τα «Φιλαράκια»», λέει ο Ντου Σιν, που θεωρεί πως η σειρά τον βοήθησε όχι μόνο να ξεπεράσει το χωρισμό, αλλά και να σταθεί στα πόδια του, καθώς όπως λέει «αυτοί οι έξι άνθρωποι [οι πρωταγωνιστές του Friends] πέρασαν δέκα χρόνια για να μας μάθουν πώς να αγαπάμε».

Δια του λόγου το αληθές, η καφετέρια του είναι συνεχώς γεμάτη με τους θαμώνες (οπαδούς ή όχι της αμερικανικής σειράς) να παρακολουθούν ανελλιπώς επεισόδια των Friends στις τηλεοράσεις που είναι αναρτημένες στους τοίχους.

Μάλιστα, ο Ντου Σιν ισχυρίζεται ότι το μαγαζί του είναι σημείο συνάντησης για τόσους πολλούς… ομοιοπαθείς του, ώστε στο Central Perk γίνονται 5-10 προτάσεις γάμου κάθε χρόνο.

«Για μένα, τα Φιλαράκια δεν είναι απλώς μια σειρά. Είναι κάτι σαν θρησκεία», καταλήγει ο Ντου Σιν που υπόσχεται πως, άπαξ κι εισέλθεις στο καφέ του, «θα είναι εκεί για σένα», που λένε και οι στίχοι στο τραγούδι των τίτλων της σειράς…

Δείτε και το ρεπορτάζ που έκανε το περιοδικό iD για τον Ντου Σιν:




Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024