Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Toyota και Mazda επισφραγίζουν τη συνεργασία τους σε ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών

Toyota και Mazda επισφραγίζουν τη συνεργασία τους σε ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών

Οι δύο ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες υπέγραψαν τη συνεργασία τους η οποία θα καλύψει κάθε επίπεδο δραστηριότητας, από την κοινή χρήση ήδη υφιστάμενων τεχνολογιών τους έως την κατασκευή νέων μηχανικών συνόλων και καινούριων μοντέλων.

Οι Toyota και Mazda επιβεβαίωσαν την μακροπρόθεσμη συνεργασία τους η οποία θα επιτρέψει την «ανταλλαγή» και την κοινή χρήση «συμβατικών» κινητήρων, εναλλακτικών μηχανικών συνόλων και συστημάτων ασφαλείας, αλλά και την εξέλιξη νέων αρχιτεκτονικών που θα οδηγήσουν στην κατασκευή νέων μοντέλων.

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που ήθελαν τις Τoyota-Mazda το επόμενο δίδυμο στις ολοένα αυξανόμενες συμφωνίες μεταξύ αυτοκινητοβιομηχανιών στο πλαίσιο της αναζήτησης αποδοτικότερων τεχνολογιών και την παράλληλη μείωση των δαπανών εξέλιξης και παραγωγής τους, οι δύο ιαπωνικές φίρμες υπέγραψαν και επισήμως την Τετάρτη 13 Μαΐου τη συνεργασία τους με την οποία δίνουν την υπόσχεση «να κάνουν τα αυτοκίνητα καλύτερα».

Εξάλλου, οι δύο εταιρείες έχουν ήδη δεσμούς που συμπεριλαμβάνουν εργοστάσιο-κοινοπραξία στο Μεξικό καθώς και κοινή χρήση υβριδικής τεχνολογίας.

Εκτός από την κοινού εξέλιξη νέων προϊόντων σε επίπεδο, κινητήρων, «πατωμάτων» αλλά και νέων μοντέλων, αρχικά δεδομένο θεωρείται ότι το αντικείμενο της νέας ιαπωνικής σύμπραξης θα αποτελέσει η τεχνολογία κυψελών καυσίμου του Toyota Mirai, καθώς η Mazda φέρεται να επιθυμεί το λανσάρισμα ενός δικού της υδρογονοκίνητου έως το 2020.

Η Mazda από την πλευρά της θα παράσχει στην Toyota τους αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου τεχνολογίας ScyActiv οι οποίοι θα μπορούσαν να ενταχθούν στην γκάμα πολλών μοντέλων της Toyota από το Yaris έως τη νέα γενιά του GT 86.

Η σύμπραξη αναμένεται να «δώσει» επίσης και κοινής εξέλιξης νέα μοντέλα με το πρώτο δείγμα να τοποθετείται το 2020.

Προς το παρόν ωστόσο όπως ανακοινώθηκε στην υπογραφή της αμοιβαίας συμφωνίας, θα δημιουργηθεί μια κοινή επιτροπή που θα αξιολογήσει τον καλύτερο δυνατό τρόπο συνδυαστικής αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων της κάθε εταιρείας και η οποία αναμένεται να καθορίσει, τα κοινά τους σχέδια που θα αποσαφηνιστούν στο κοντινό μέλλον.

auto.in.gr

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024