Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο όνομα «ξημερώνει» για τη νέα Rolls-Royce Wraith Drophead Coupe

Νέο όνομα «ξημερώνει» για τη νέα Rolls-Royce Wraith Drophead Coupe

Dawn θα ονομάζεται η ανοιχτή εκδοχή της Wraith Coupe δημιουργώντας συνειρμούς με την ιστορία της φίρμας, αλλά και σηματοδοτώντας μια νέα «αυγή» καθώς με το νέο μοντέλο η Rolls-Royce θα αυξήσει σε έξι τα μοντέλα της γκάμας της.

Dawn θα ονομάζεται, τελικά, η ανοιχτή εκδοχή της Wraith Coupe η οποία θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2016, αποτελώντας τη δεύτερη cabrio πρόταση της υπερπολυτελούς βρετανικής φίρμας.

Την νέα ονομασία επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της Rolls-Royce Torsten Mueller-Otvos, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν τους Βρετανούς στην αλλαγή της ονομασίας η οποία επελέγη για να παραπέμπει στην ιστορία της φίρμας.

Για την ακρίβεια Silver Dawn Coupe ονομαζόταν το πρώτο μοντέλο της Rolls-Royce που το αμάξωμά του κατασκευάστηκε χειροποίητα στις εγκαταστάσεις του Crewe εν έτει 1949. Η ανοιχτή εκδοχή της Silver Dawn Coupe ήρθε ένα χρόνο αργότερα, το 1950. Μόλις 28 μονάδες παρήχθησαν από εκείνο το ανοιχτό μοντέλο για το οποίο επικράτησε η ονομασία «Dawn».

Εκτός από την ιστορικότητά του, όπως σημειώνει ο Torsten Mueller-Otvos το νέο όνομα συμβολίζει «ένα ξύπνημα των αισθήσεων, την πρώτη αχτίδα του ήλιου» ενώ περιγράφει το νέο μοντέλο ως ένα «από τα πιο “κοινωνικά” υπερπολυτελή τετράτροχα για εκείνους που προτιμούν τη λιακάδα των κοσμοπολίτικων προορισμών του κόσμου».

Όπως και να έχει με τους συμβολισμούς της νέας της ονομασίας, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι το έκτο κατά σειρά μοντέλο της Rolls-Royce θα ακολουθήσει το μοτίβο της εμβληματικής Phantom Drophead Coupe, στοχεύοντας ωστόσο να προσελκύσει ένα νεανικότερο κοινό, όπως άλλωστε συνέβη και με την Wraith Coupe.

Έτσι, την θέση της χαρακτηριστικής μεταλλικής οροφής που δίνει στη Wraith τον τίτλο του fastback θα πάρει μια ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή, η οποία αναμένεται να είναι και η βασική διαφορά της Dawn σε σχέση με την Wraith Coupe με τις υπόλοιπες αλλαγές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα.

Την εικόνα αναμένεται να συμπληρώσουν λεπτομέρειες όπως η επένδυση ξύλου teak για το χώρο αποθήκευσης της οροφής στο πίσω τμήμα όπως στην Phantom Drophead Coupe και η εσωτερική επένδυση της οροφής με κασμίρι.

Όπως και να έχει με τη σχεδίαση -και- η ανοιχτή έκδοση θα εξακολουθήσει να εξοπλίζεται με τον θηριώδη twin-turbo V12 κινητήρα των 6,6 λίτρων ο οποίος με ισχύ 632 ίππων, έχει χαρίσει στην Wraith τον τίτλο του ισχυρότερου μοντέλου της Rolls-Royce.

Ενδεικτικά αναφέρεται, ότι σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο οχτώ σχέσεων η Wraith Coupe μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,6 δευτερόλεπτα και παρά το γεγονός ότι το βάρος της ξεπερνά τους 2,3 τόνους.

Αυτό αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο στην Dawn, φτάνοντας ακόμα και τους 2,5 τόνους προκειμένου να διασφαλιστεί η απαραίτητη στρεπτική ακαμψία του πλαισίου, αλλά και πάλι, αυτό δεν αναμένεται να προβληματίσει σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις μιας και η διαθέσιμη ροπή του κινητήρα ανέρχεται σε 800 Nm.

Έτσι, η Dawn αναμένεται να είναι κατά 2-3/10 του δευτερολέπτου πιο αργή στο sprint των 0-100 χλμ./ώρα ωστόσο, αυτό ελάχιστη σημασία μάλλον έχει για εκείνους που θέλουν και μπορούν να την αποκτήσουν με δεδομένη ότι η τιμή έναρξης της Wraith Coupe ξεκινά από τα 280.000 ευρώ τα οποία η Dawn θα ξεπεράσει σίγουρα.

Auto Express

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024