Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υεμένη: Αναφορές για 90 νεκρούς σε αεροπορικές επιδρομές της Σ.Αραβίας

Υεμένη: Αναφορές για 90 νεκρούς σε αεροπορικές επιδρομές της Σ.Αραβίας

Αεροπορικές επιδρομές της σουνιτικής αραβικής συμμαχίας υπό την Σαουδική Αραβία σε βάση πυρομαχικών στην Υεμένη προκάλεσαν το θάνατο 90 ατόμων και τον τραυματισμό 300, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της Υεμένης. Εφόσον οι αναφορές επιβεβαιωθούν, ο απολογισμός θα είναι ο βαρύτερος σε μεμονωμένο επεισόδιο στις έξι εβδομάδες που μετρούν οι επιδρομές κατά των σιιτών Χούτι. Πενθήμερη κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δύο πλευρών επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ το απόγευμα της Τρίτης.

Αεροπορικές επιδρομές της σουνιτικής αραβικής συμμαχίας υπό την Σαουδική Αραβία σε βάση πυρομαχικών στην Υεμένη προκάλεσαν το θάνατο 90 ατόμων και τον τραυματισμό 300, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της Υεμένης.

Εφόσον οι αναφορές επιβεβαιωθούν, ο απολογισμός θα είναι από τους βαρύτερους σε μεμονωμένο επεισόδιο στις έξι εβδομάδες που μετρούν οι επιδρομές κατά των υποστηριζόμενων από το Ιράν σιιτών Χούτι και των συμμάχων τους -στρατιωτών που παραμένουν πιστοί στον πρώην πρόεδρο Αλί Αμπντάλα Σάλεχ.

Η πενθήμερη κατάπαυση του πυρός στις οποία έχουν καταλήξει οι δύο πλευρές επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ το απόγευμα της Τρίτης.

Εδώ και εβδομάδες η Υεμένη έχει διολισθήσει στο χάος με σφοδρές μάχες μεταξύ των Χούτι και δυνάμεων που πρόσκεινται στον πρόεδρο Αμπέντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι για τον έλεγχο του στρατηγικής σημασίας λιμανιού του Άντεν.

Ο Χάντι διέφυγε στη Σαουδική Αραβία τον Μάρτιο από το Άντεν, όπου είχε βρει καταφύγιο αφότου οι Χούτι κατέλαβαν την πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, τον Σεπτέμβριο.

Η αραβική συμμαχία υπό την Σαουδική Αραβία ξεκίνησε αεροπορική επιχείρηση στις 26 Μαρτίου επιδιώκοντας την επαναφορά στην εξουσία του εξόριστου Χάντι. Φόβος των σουνιτικών αραβικών κρατών, που υποστηρίζονται από την Ουάσινγκτον, είναι ότι οι Χούτι χρησιμοποιούνται από το Ιράν στο πλαίσιο κινήσεων επέκτασης της επιρροής του στην «πίσω αυλή» τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024