Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Σφοδρά πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά Στουρνάρα

Τα πυρά κυβερνητικών και κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει τα τελευταία 24ωρα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, στο νέο επεισόδιο της μεταξύ τους κόντρας, με αφορμή το email που φέρεται να διέρρευσε από συνεργάτη του διοικητή της ΤτΕ. Την παραίτηση του κ. Στουρνάρα ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πυρά κυβερνητικών και κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει τα τελευταία 24ωρα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, στο νέο επεισόδιο της μεταξύ τους κόντρας, το οποίο ξεκίνησε μετά το email που φέρεται να διέρρευσε από συνεργάτη του διοικητή της ΤτΕ, με σκοπό -όπως λένε στην κυβέρνηση- να πλήξει την εικόνα της, την ώρα που βρίσκεται σε δύσκολη διαπραγμάτευση.

Στο φύλλο της Τρίτης η εφημερίδα Αυγή εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του Γ.Στουρνάρα, τον οποίο χαρακτηρίζει υπόλογο, καθώς όπως αναφέρει στην πρώτη σελίδα η διάψευσή ότι το mail έφυγε από το γραφείο του ακυρώνεται από την παραδοχή των παραληπτών ότι το έλαβαν.

Επίσης, για την Τράπεζα της Ελλάδας λέει ότι είναι «όργανο κατά της κυβέρνησης».

Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, μιλώντας την Τρίτη στον Alpha, δήλωσε πως δεν υπάρχει η βοήθεια που θα θέλαμε, προσθέτοντας πως «έχουν συνηθίσει να θεωρούν το κράτος ως τσιφλίκι και ως εκ τούτου να έχουν και άμεσες σχέσεις θεσμικού χαρακτήρα και όταν υπάρχει μια κυβέρνηση σαν τη σημερινή με διαφορετική στρατηγική, δεν είναι εύκολο να υπάρξει αρμονία.

» Φαινόμενα σαν αυτά που εμφανίζονται στην ΤτΕ μπορεί κανείς να τα εντοπίσει παντού, στο ΓΛΚ κλπ, είναι λίγα αυτά τα φαινόμενα αλλά υπάρχουν παντού» είπε ο κ. Βούτσης και έκανε λόγο για «αντιπάλους, όχι για εχθρούς».

Την παραίτηση του κ. Στουρνάρα ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος.

«Ο κ. Στουρνάρας έπρεπε να είχε τη στοιχειώδη ευθιξία και να είχε παραιτηθεί. Ο κ. Στουρνάρας δεν σέβεται την ετυμηγορία του ελληνικού λαού» δήλωσε ο κ. Πετράκος, λέγοντας ότι «ο κ. Στουρνάρας δεν λειτουργεί ως κεντρικός τραπεζίτης που στηρίζει την γενική προσπάθεια, αλλά ως υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης».

Εξαπέλυσε και προσωπική επίθεση λέγοντας ότι «φέρει ευθύνες, δεν είναι δυνατόν να κρύβεται από αστείες δικαιολογίες ότι δεν έφυγε από το δικό του mail. Δεν έχει ούτε το θάρρος των πράξεων του, όταν λέει ότι δεν έφυγε από εκείνον».

ΝΔ: «Κυνήγι φαντασμάτων»

Για «κυνήγι φαντασμάτων» κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ, επισημαίνοντας πως αυτό γίνεται «για να καλύψει τα λάθη και τις ανεπάρκειές της επί 100 ημέρες».

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης τονίζει πως η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει το φταίξιμο του αδιεξόδου της πολιτικής της στους δανειστές, τους θεσμούς, στα κόμματα της Αντιπολίτευσης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στον Διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος, στον Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ακόμα και τσα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης.

«Πάντως, οι ίδιοι δεν φταίνε για τίποτα. Τα πάντα εν σοφία εποίησαν» τονίζει ο κ. Καραγκούνης, ο οποίος και διερωτάται «ποιος άλλος έχει τώρα σειρά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024