Με τιμές αρχηγού κράτους πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας από τη Βενετία στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος ήταν ο πρώτος που «υποδέχτηκε» την Αγία επί ελληνικού εδάφους. Ακολούθως μεταφέρθηκε με αυτοκινητοπομπή στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας, όπου βρισκόταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και όπου συνέρρευσε πλήθος πιστών.

Στη συμβολή της Ιεράς Οδού και της Ελ.Βενιζέλου, ο μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος υποδέχτηκε το ιερό σκήνωμα, το οποίο τοποθετήθηκε σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου για να παραδοθεί εν συνεχεία με λιτανευτική πομπή στον Ιερό Ναό του ομώνυμου δήμου της Αττικής.

Γύρω από τον κιλλίβαντα, τέσσερις επίσκοποι κρατούσαν κορδέλες που καταλήγουν στο λείψανο.

Στην πρώτη ήταν κεντημένα τα σύμβολα του μαρτυρίου της Αγίας, στη δεύτερη ο Λέων της Βενετίας για να τιμηθούν οι Βενετοί που την παραχώρησαν για πρώτη φορά σε ορθόδοξη χώρα, στην τρίτη το σύμβολο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, προστάτιδα της οποίας είναι η Αγία, και στην τέταρτη κορδέλα το σύμβολο της Κωνσταντινούπολης (δικέφαλος αετός) από όπου το λείψανο έφυγε πριν από 1.000 χρόνια για τη Βενετία.

Κατόπιν εντολής του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στην τελετή παραβρέθηκαν όλοι οι αξιωματικοί του Πυροβολικού που υπηρετούν στο Λεκανοπέδιο. Μάλιστα, γύρω από τον κιλλίβαντα δεν υπήρχαν απλοί στρατιώτες αλλά αξιωματικοί.

Το άγιο λείψανο υποδέχτηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, όπου θα παραμείνει για 15 ημέρες, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ακολούθησε δοξολογία παρουσία πολιτειακών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, εκπροσώπων ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών και άλλων φορέων.

Στο πλαίσιο της παραμονής του σκηνώματος, παράπλευρα του ναού θα συγκεντρώνονται φάρμακα και υγειονομικό υλικό, ενώ παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση για θέματα οικογένειας και πρόληψης των λοιμωδών νοσημάτων.

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας το λείψανο θα μεταφερθεί για μία ημέρα στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» ώστε να μπορέσουν να το προσκυνήσουν ασθενείς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ