Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντάλας: «Γνωστός στις Αρχές» ένας εκ των υπόπτων της επίθεσης

Ντάλας: «Γνωστός στις Αρχές» ένας εκ των υπόπτων της επίθεσης

Γνωστός στις Αρχές φέρεται ήταν ένας από τους υπόπτους της επίθεσης έξω από έκθεση με σκίτσα του Μωάμεθ στο Ντάλας των ΗΠΑ. Αξιωματούχος του FBI κατονόμασε ως ύποπτο τον Έλτον Σίμπσον, στον οποίο κατά το παρελθόν είχαν απαγγελθεί κατηγορίες που σχετίζονται με υπόθεση τρομοκρατίας. Ωστόσο, η αστυνομία αρνείται να ανακοινώσει ονόματα υπόπτων. Εν τω μεταξύ, έρευνα στο συγκρότημα διαμερισμάτων όπου ζούσαν οι ύποπτοι πραγματοποιούν αστυνομικοί.

Γνωστός στις Αρχές φέρεται να ήταν ένας από τους υπόπτους της επίθεσης έξω από έκθεση με σκίτσα του Μωάμεθ στο Ντάλας των ΗΠΑ.

Αξιωματούχος του FBI κατονόμασε στο δίκτυο ABC ως ύποπτο τον Έλτον Σίμπσον, στον οποίο κατά το παρελθόν είχαν απαγγελθεί κατηγορίες που σχετίζονται με υπόθεση τρομοκρατίας.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, το 2010 είχαν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον του Σίμπσον επειδή σχεδίαζε να ταξιδέψει στη Σομαλία «προκειμένου να συμμετάσχει σε βίαιη τζιχάντ» και επειδή είπε ψέματα σε ομοσπονδιακό πράκτορα.

Δικαστής είχε κρίνει ένοχο τον Σίμπσον για την δεύτερη κατηγορία, ωστόσο είχε αποφασίσει ότι η κυβέρνηση δεν είχε αποδείξει ότι το σχέδιο του Σίμπσον είχε σχέση με τρομοκρατία. Ο άνδρας είχε καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκισης με αναστολή.

Ανδρας -που πιστεύεται ότι είναι ο Σίμπσον- είχε γράψει στον λογαριασμό του στο Twitter τη φράση: «Ας μας κάνει δεκτούς ο Αλλάχ ως μουτζαχεντίν». Είχε, μάλιστα, χρησιμοποιήσει το hashtag #texasattack.

Αργότερα ανεστάλη η λειτουργία του λογαριασμού του στο Twitter.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Γκάρλαντ στο Τέξας δήλωσε ότι δεν πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα ονόματα υπόπτων.

Οι δύο δράστες άνοιξαν πυρ έξω από χώρο τέχνης στο Ντάλας, όπου πραγματοποιείτο εκδήλωση της ομάδας American Freedom Defense Initiative (AFDI) -γνωστή για την ανοικτά ισλαμοφοβική της ρητορική- με καλεσμένο τον ολλανδό ακροδεξιό ηγέτη Χέερτ Βίλντερς.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, σκοτώνοντας τους δύο δράστες. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο αστυνομικός που έδωσε τη χαριστική βολή πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του όπλο και πρόσθεσε ότι «έκανε καλή δουλειά».

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στη διάρκεια της επίθεσης. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο άνδρες πέθαναν στον δρόμο, δίπλα στο αυτοκίνητό τους.

Εν τω μεταξύ, έρευνα στο συγκρότημα διαμερισμάτων όπου ζούσαν οι ύποπτοι πραγματοποιούν αστυνομικοί.

Αξιωματούχος του FBI δήλωσε ότι αστυνομικοί συλλέγουν στοιχεία από διαμέρισμα στο Φοίνιξ της Αριζόνα.

Το τηλεοπτικό κανάλι του Φοίνιξ KPHO TV μετέδωσε οι δύο ύποπτοι ζούσαν στο ίδιο συγκρότημα διαμερισμάτων, το Autumn Ridge Apartments.

Πυροτεχνουργοί κλήθηκαν για να ερευνήσουν το όχημα με το οποίο έφτασαν στον χώρο τέχνης οι δύο ύποπτοι, αλλά δεν βρήκαν εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, ο Μπαράκ Ομπάμα ενημερώνεται για τις έρευνες στο Τέξας.

Εν τω μεταξύ, μέλος του Ισλαμικού Κράτους ανέφερε σε tweet πως «δύο από τους αδελφούς μας μόλις άνοιξαν πυρ εναντίον μίας έκθεσης τέχνης για τον Προφήτη Μωάμεθ στο Τέξας», σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων, SITE.

Το SITE ανέφερε ότι ο συντάκτης του κειμένου είναι ο Αμπού Χουσάιν Αλ Μπριτάνι, ένα όνομα που χρησιμοποιεί ο βρετανός μαχητής του Ισλαμικού κράτους Τζουνάιντ Χουσάιν.

Οι διοργανωτές της Έκθεσης Τέχνης και Διαγωνισμών Μουχάμεντ ανέφεραν πως η εκδήλωση στο Curtis Culwell Center είχε σκοπό να προωθήσει την ελευθερία της έκφρασης. Πρόσφεραν 10.000 δολάρια ως βραβείο για το καλύτερο έργο τέχνης ή σκίτσο που αναπαριστά τον προφήτη Μωάμεθ, καθώς και 2.500 δολάρια για το «Βραβείο Κοινού».

Οι περισσότεροι από τους 200 ανθρώπους που παρακολουθούσαν την εκδήλωση ήταν ακόμη μέσα στο αθλητικό κέντρο όταν σημειώθηκε το συμβάν και δεν γνώριζαν τι είχε συμβεί μέχρις ότου η αστυνομία μπήκε μέσα στο κτίριο και είπε σε όλους να παραμείνουν μέσα εξαιτίας ενός πυροβολισμού.

Ο δήμαρχος είπε πως ο δήμος επέτρεψε την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, αν και κάποιοι αξιωματούχοι γνώριζαν πως το εμπρηστικό θέμα του θα μπορούσε να προκαλέσει μία επίθεση.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τζο Χαρν δήλωσε ότι η αστυνομία σχεδίαζε επί μήνες τα μέτρα ασφαλείας για την εκδήλωση της Κυριακής.

Μάλιστα, οι διοργανωτές είχαν πληρώσει 10.000 δολάρια για την ασφάλεια του χώρου όπου θα γινόταν η εκδήλωση.

Σύμφωνα με τις Αρχές δεν είχε προηγηθεί συγκεκριμένη απειλή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024