Μια τρίτη, νυχτερινή βάρδια προστέθηκε από την Κυριακή 3 Μαΐου 2015 στο εργοστάσιο της Volvo, Torslanda καθώς η σουηδική βιομηχανική μονάδα εντατικοποιεί τους ρυθμούς παραγωγής του νέου XC90 το οποίο έχει ήδη καταγράψει 30.000 προ-παραγγελίες.

Η ενίσχυση της παραγωγής με φόντο το νέο XC90 συνεπάγεται σχεδόν διπλασιασμό του δυναμικού που επιφορτίζεται με την κατασκευή του νέου SUV από 1.300 σε 2.800 εργαζόμενους.

«Είμαι ευτυχής για την εκπληκτική υποδοχή του νέου XC90 και για το γεγονός ότι καλωσορίζω 1.500 νέους εργαζόμενους στο Torslanda προκειμένου να κατασκευάσουμε το νέο αυτό μοντέλο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Volvo, Hakan Samuelsson, σημειώνοντας παράλληλα ότι: «… και αυτό είναι μόνο η αρχή. Θα λανσάρουμε μια σειρά νέων μοντέλων μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, πολλά από τα οποία θα κατασκευάζονται εδώ στο Torslanda».

Υπό το φως της νέας εξέλιξης, η Volvo απασχολεί πλέον συνολικά 17.300 εργαζόμενους σε σουηδικό έδαφος εκ των οποίων 13.500 στο Gothenburg και 4.800 συγκεκριμένα στο εργοστάσιο Torslanda.

Όπως σημειώνουν οι Σουηδοί, η παραγωγή του νέου XC90 για φέτος αναμένεται να φτάσει τις 50.000 μονάδες.

Σημειώνεται ότι το νέο XC90 είναι το πρώτο μοντέλο των Σουηδών που έχει ως αφετηρία την νέα αρχιτεκτονική SPA όπου θα βασίζονται και τα επόμενα, νέα μοντέλα της φίρμας.

Η εξέλιξη της νέας αυτής αρχιτεκτονικής και η απαραίτητη επέκταση-προσαρμογή των γραμμών παραγωγής στο Torslanda αποτελούν μέρος επένδυσης ύψους 75 δις σουηδικές κορώνες από τη Volvo σε νέα προϊόντα και στην αύξηση της δυναμικότητας της παραγωγής.

Με δεδομένο ότι πολλά από τα νέα μοντέλα με αφετηρία την ίδια πλατφόρμα θα κατασκευάζονται επίσης στο ίδιο εργοστάσιο, στο μέλλον αναμένεται και περαιτέρω επέκταση της σουηδικής βιομηχανικής μονάδας.

Σε ό,τι αφορά το παρόν, εκτός από την ανάγκη τρίτης βάρδιας που καλείται να καλύψει τις ανάγκες παραγωγής του νέου XC90, η Volvo προχώρησε και σε νέες συμβάσεις εργασίας που θα ευνοήσουν την υψηλή παραγωγικότητα αυξάνοντας παράλληλα την ευελιξία της παραγωγής.

Παράλληλα, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου συμπεριλαμβάνεται νέο τμήμα κατασκευής αμαξωμάτων το οποίο εκτός από το XC90 θα αναλάβει την παραγωγή και των υπολοίπων, μελλοντικών μοντέλων της φίρμας που θα έχουν ως αφετηρία την ίδια αρχιτεκτονική.

Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, το εργοστάσιο του Torslanda όπου, εκτός από το νέο XC90 φιλοξενείται επίσης η παραγωγή των S60, S80, V60, V70, XC70, έχει πλέον αυξήσει τη δυναμικότητά του σε 300.000 μονάδες.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο