Μέτρα λαμβάνει το Πεντάγωνο μετά την κατάσχεση εμπορικού πλοίου από το Ιράν
Πολεμικά των ΗΠΑ θα «παρακολουθούν» στο εξής τα αμερικανικά εμπορικά πλοία που διασχίζουν τον Περσικό Κόλπο, ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον. Το μέτρο, έστω και προσωρινό, λαμβάνεται μετά την κατάσχεση του εμπορικού Maersk Tigris με σημαία Νήσων Μάρσαλ από την Τεχεράνη.
Πολεμικά των ΗΠΑ θα «παρακολουθούν» στο εξής τα αμερικανικά εμπορικά πλοία που διασχίζουν τον Περσικό Κόλπο, ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον.
Το μέτρο, έστω και προσωρινό, λαμβάνεται μετά την κατάσχεση του εμπορικού πλοίου Maersk Tigris με σημαία Νήσων Μάρσαλ από την Τεχεράνη.
Πάντως, ο αμερικανός αξιωματούχος διευκρίνισε ότι τα πολεμικά των ΗΠΑ δεν θα συνοδεύουν τα εμπορικά πλοία, απλά θα τα παρακολουθούν διακριτικά.
Την Τετάρτη, το Maersk Tigris (με 24μελές πλήρωμα) ακινητοποιήθηκε από το ιρανικό λιμενικό στα Στενά του Ορμούζ, λόγω παράνομης εισόδου στα χωρικά ύδατα του Ιράν.
Ο καπετάνιος φέρεται να αγνόησε την προειδοποίηση των ιρανικών σκαφών. Ωστόσο, όταν οι ιρανοί έριξαν προειδοποιητικές βολές, το πλοίο αναγκάστηκε να ακολουθήσει τις οδηγίες τους. Το Tigris είχε προορισμό το Τζεμπέλ Αλί των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Τελικά, οδηγήθηκε σε λιμάνι του Ιράν.
Η δανέζικη εταιρεία πιέζει την Τεχεράνη για την απελευθέρωση του πλοίου, ωστόσο, το Ιράν διαμηνύει ότι το πλήρωμα μαζί με το πλοίο θα αφεθούν ελεύθεροι, μόλις διευθετηθεί εκκρεμότητα οικονομικής φύσεως.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οικοτροφείο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης: Πόρισμα κόλαφος – Πλημμελής φροντίδα ασθενών και «χέρι» στις συντάξεις τους
- Μια πρώτη ματιά στο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Κάιλι Μινόγκ
- Μάης του ’68: Οι τοίχοι έχουν αυτιά, έχουν και φωνή
- Ο Σιμεόνε παραδέχθηκε την Άρσεναλ: «Άξιζε να προκριθεί, δεν αποκλειστήκαμε λόγω διαιτησίας»
- Συνελήφθη 23χρονος που έτρεχε με 72 χλμ. με πατίνι στη Συγγρού – Δείτε βίντεο
- Τα φωτοβολταϊκά ακτίδα φωτός στην ενεργειακή κρίση – Έκθεση προβλέπει φθηνότερο ρεύμα
- Ινστιτούτο Τσίπρα: Ελλάδα και Βουλγαρία στις πρώτες θέσεις ενεργειακής φτώχειας στην ΕΕ
- ΠΑΣΟΚ: Επίσημη πρώτη για το Πολιτικό Συμβούλιο- Τα «μέτωπα» με Μαξίμου και… Καστανίδη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442