Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σάμος: Στάχτη έγιναν 290 στρέμματα δασικής έκτασης

Σάμος: Στάχτη έγιναν 290 στρέμματα δασικής έκτασης

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Τρίτης στην περιοχή Τσίγκη πάνω από τον Αγιο Νικόλαο στο Ποτάμι Καρλοβάσου της Σάμου. Μάχη με τις φλόγες έδωσαν όλες οι επίγειες δυνάμεις του νησιού για να καταφέρουν τελικά τις πρώτες πρωινές ώρες να οριοθετήσουν τη φωτιά. Περίπου 290 στρέμματα δασικής έκτασης και 10 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης έκαψε η φωτιά, βάσει νεότερων στοιχείων.

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Τρίτης στην περιοχή Τσίγκη πάνω από τον Αγιο Νικόλαο στο Ποτάμι Καρλοβάσου της Σάμου. Μάχη με τις φλόγες έδωσαν όλες οι επίγειες δυνάμεις του νησιού για να καταφέρουν τελικά τις πρώτες πρωινές ώρες να οριοθετήσουν τη φωτιά.

Περίπου 290 στρέμματα δασικής έκτασης και 10 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης έκαψε σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, η φωτιά, ανατρέποντας τις πρώτες εκτιμήσεις που μιλούσαν για 2.000 στρέμματα καμένης γης.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί, βρίσκεται αυτή την ώρα σε πλήρη ύφεση, ενώ στο σημείο παραμένουν όλες οι επίγειες δυνάμεις για τον φόβο τυχόν αναζωπυρώσεων. Οι καιρικές συνθήκες είναι καλύτερες, με τους ανέμους να μην ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.

Στο δύσκολο έργο της πυρόσβεσης συμμετέχουν από την πρώτη στιγμή 25 πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου, 10 οχήματα και περισσότερα από 25 εθελοντικά κλιμάκια. Επίσης, 10 υδροφόρα του Ο.Τ.Α και τα μέλη της ομάδας Διάσωσης παράρτημα Σάμου.

Γύρω στις 8 το βράδυ έφτασαν στην περιοχή και παραμένουν με C-130, ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ 15 ατόμων, με επικεφαλής τον ταξίαρχο Στέφανο Κολοκούρη και ένα από την Μυτιλήνη των 12 ατόμων, με επικεφαλής τον περιφερειακό διευθυντή Β. Αιγαίου ταξίαρχο Λευτέρη Ελευθερειάδη.

Επίσης, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ελευσίνα συμμετείχαν με μόνο μία ρίψη στην περιοχή, καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν εξαιρετικά δυσμενείς, με τους νότιους ανέμους να ξεπερνούν και τα 8 μποφόρ με αποτέλεσμα όλο το έργο της κατάσβεσης να το επωμιστούν οι επίγειες δυνάμεις.

Ως αργά το βράδυ της Τρίτης υπήρχαν συνεχείς αναζωπυρώσεις και για το λόγο αυτό, το σύνολο σχεδόν των δυνάμεων παραμένει στην περιοχή, ενώ αν δεν υπάρξει νέα ενίσχυση των ανέμων -ήδη έχουν πέσει στα 5 μποφόρ- γρήγορα θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024