Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεπάλ: Ένας 28χρονος βγήκε ζωντανός από τα ερείπια μετά από 80 ώρες

Νεπάλ: Ένας 28χρονος βγήκε ζωντανός από τα ερείπια μετά από 80 ώρες

Η τύχη χαμογέλασε σε έναν 28χρονο κάτοικο του Νεπάλ, τον οποίο γάλλοι διασώστες κατάφεραν να βγάλουν ζωντανό από τα ερείπια, περίπου 80 ώρες μετά τη δόνηση των 7,8 βαθμών. Ο Ρίσι Κανάλ βρισκόταν στον δεύτερο όροφο κτιρίου 8 πατωμάτων: «Η θέλησή του να ζήσει τον έσωσε» δήλωσαν οι γιατροί στο Κατμαντού, διαπιστώνοντας μόνο ένα σπασμένο πόδι.

Η τύχη χαμογέλασε σε έναν 28χρονο κάτοικο του Νεπάλ, τον οποίο γάλλοι διασώστες κατάφεραν να βγάλουν ζωντανό από τα ερείπια, περίπου 80 ώρες μετά τη δόνηση των 7,8 βαθμών.

Ο Ρίσι Κανάλ βρισκόταν στον δεύτερο όροφο κτιρίου 8 πατωμάτων: «Η θέλησή του να ζήσει τον έσωσε» δήλωσαν οι γιατροί στο Κατμαντού. Το μόνο που του συνέβη ήταν να σπάσει το πόδι του.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι αγνοούνται τα ίχνη τουλάχιστον 250 ανθρώπων έπειτα από χιονοστιβάδα που έπληξε χωριό στην περιφέρεια Ράσουα, δημοφιλή προορισμό για πεζοπορία βόρεια του Κατμαντού. Ξένοι τουρίστες ενδέχεται να βρίσκονται μεταξύ των αγνοουμένων.

Στο Κατμαντού, οι νεκρικές πυρές συμπληρώνουν το τοπίο με τα άδεια, ακατάλληλα κτίρια, τα ερείπια και τις σκηνές. Οι νεκροί αποτεφρώνονται εδώ και δύο ημέρες, πολλές φορές με την πιο πρόχειρη δυνατή προετοιμασία και ακόμη και σε πλατείες.

Στη χώρα κηρύχθηκε τριήμερο πένθος για τους (τουλάχιστον) 5.000 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους.

Ο πρωθυπουργός Σουσίλ Κοϊράλα δήλωσε ότι η κυβέρνησή του κάνει ό,τι μπορεί, ωστόσο, και η ίδια βρίσκεται αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου καταστροφή.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε στο BBC ότι ελικόπτερα ρίχνουν σκηνές, φάρμακα και τρόφιμα σε απομακρυσμένες περιοχές, κάνοντας πραγματικό αγώνα δρόμου για να προλάβουν και το τελευταίο χωριό.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις μόλις το ελικόπτερο αγγίξει το έδαφος, δεκάδες άνθρωποι εκλιπαρούν να τους πάρουν μαζί τους.

Βίντεο από το Κατμαντού τραβηγμένο με drone:



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024