«Εμπόδιο» που ξεπεράστηκε χαρακτηρίζουν, ανώνυμα και επώνυμα, τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στελέχη της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Κριστιάν Νουαγιέ, κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ δήλωσε στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 πως ο υποβιβασμός Βαρουφάκη είναι μια θετική εξέλιξη που θα μπορούσε να βελτιώσει τις διαπραγματεύσεις.

«Δημιουργεί πολλές εντάσεις κατά συνέπεια αυτό (ο υποβιβασμός) μπορεί σίγουρα να βοηθήσει τις διαπραγματεύσεις. Η ουσία όμως, δεν αλλάζει. Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσει σοβαρές μεταρρυθμίσεις για να μπει ξανά σε τροχιά η οικονομία», υποστήριξε ο Νουαγιέ.

Ο ίδιος τόνισε πως η στήριξη της ΕΚΤ προς την Ελλάδα δεν μπορεί να διαρκέσει για «παντοτινά».

Παράλληλα, το Reuters επικαλείται Ευρωπαίο αξιωματούχο σύμφωνα με τον οποίο ο τρόπος που συμπεριφερόταν ο Έλληνας υπουργός τον καθιστούσε ένα «πρόσθετο εμπόδιο» στις διαπραγματεύσεις. Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε πως περιορίζοντας τον ρόλο του, από το βασικό πρόσωπο επαφής σε ένα από τα πρόσωπα, αφαιρείται το εμπόδιο. «Έχει γίνει σχεδόν προσωπικό για κάποιους στο Eurogroup», αναφέρει ο αξιωματούχος.

Πάντως, άλλος αξιωματούχος της ευρωζώνης που επικαλείται το πρακτορείο διερωτήθηκε εάν η κίνηση ανασχηματισμού της διαπραγματευτικής ομάδας θα μπορούσε να φέρει την ουσιαστική αλλαγή που ζητούν οι δανειστές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο