Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βουλή: Με τους φορείς στο βήμα συνεχίζεται η συζήτηση για την ΠΝΠ

Βουλή: Με τους φορείς στο βήμα συνεχίζεται η συζήτηση για την ΠΝΠ

Με την ακρόαση εκπροσώπων των φορέων της γενικής κυβέρνησης συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση επί της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα, μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Τετάρτης, η οποία διακόπηκε δύο φορές για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Δήμαρχοι και περιφερειάρχες είναι έτοιμοι να βάλουν πλάτη και να δώσουν κάποια από τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, αρκεί να λάβουν συγκεκριμένες διευκρινίσεις από την κυβέρνηση.

Με την ακρόαση εκπροσώπων των φορέων της γενικής κυβέρνησης συνεχίζεται στις 6:30 το απόγευμα στη Βουλή η συζήτηση επί της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα, μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Τετάρτης, η οποία διακόπηκε δύο φορές για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Δήμαρχοι και περιφερειάρχες είναι έτοιμοι να βάλουν πλάτη και να δώσουν κάποια από τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αρκεί, όμως, όπως διευκρινίζουν, η κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η διαδικασία και σε κάθε περίπτωση όχι μέσω αιφνιδιαστικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Για τον λόγο αυτόν επιδιώκουν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ή τουλάχιστον ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη δέσμευση των ταμειακών τους διαθεσίμων.

«Οι περιστάσεις είναι κρίσιμες και απαιτούν εθνική συνεννόηση και συνεργασία. Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με ειλικρίνεια και όχι με δημιουργικές ασάφειες» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης των Δήμων της χώρας (ΚΕΔΕ), με την οποία καλείται ο πρωθυπουργός να δρομολογήσει άμεσα συνάντηση με τους δημάρχους για το θέμα.

Αλλά και από πλευράς περιφερειαρχών υπάρχουν φωνές για ενίσχυση των κυβερνητικών προσπαθειών, κατόπιν όμως συνεννόησης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ) Κώστας Αγοραστός είπε στο in.gr: «Δηλώνουμε παρόντες στην προσπάθεια της χώρας, αλλά θέλουμε ειλικρινή συνεννόηση, γιατί δεν γίνεται όλες οι περιφέρειες να αποτελούν πρότυπο, δίχως προβλήματα και ελλείμματα, και ενώ έχουμε βάλει μια σειρά, να ανατινάζονται όλα» ανέφερε και διερωτήθηκε «ποιος μου εγγυάται ότι μετά από ένα μήνα θα υπάρχουν λεφτά;».

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αρνηθούμε στο αίτημα και στα θέματα τα οποία αφορούν την πατρίδα και τους πολίτες» υποστήριξε και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στον Βήμα 99,5. «Χρειάζονται επιτέλους καθαρές κουβέντες και ξεκάθαρες απαντήσεις σαν αυτές που δεν πήραμε από τον υπουργό αναπληρωτή Οικονομικών» πρόσθεσε.

Η συζήτηση επί της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ξεκίνησε την Τετάρτη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με ένταση.

Το ΠΑΣΟΚ, διά του Ανδρέα Λοβέρδου, ζήτησε να μιλήσει επί της διαδικασίας πριν από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος επίσης ζήτησε να μιλήσει επί της διαδικασίας.

Ο προεδρεύων Βαγγέλης Διαμαντόπουλος έδωσε τον λόγο στον υπουργό, αλλά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τον διέκοπτε επανειλημμένα.

Οι βουλευτές σηκώθηκαν όρθιοι και άρχισαν να φωνάζουν χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις, με τον κ. Διαμαντόπουλο να τους απαντά σε υψηλούς τόνους και να διακόπτει δύο φορές τη συνεδρίαση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024