Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Rolls-Royce Phantom Limelight Collection: Στα φώτα της σκηνής

Rolls-Royce Phantom Limelight Collection: Στα φώτα της σκηνής

Αντλώντας έμπνευση από τον εφευρέτη του άσβεστου φωτός από… ασβέστη και πατέρα της λέξης «limelight» η βρετανική φίρμα παρουσιάζει μια ακόμα εκκεντρικά πολυτελή έκδοση της Phantom.


Η βρετανική φίρμα, πιστή στο χαρακτήρα της και στην πολυτέλεια που πρεσβεύει, λανσάρει μια ακόμα πλουσιότερη ειδική έκδοση του πλέον εμβληματικού μοντέλου της, η οποία σχεδιάστηκε «για μια ελίτ ανθρώπων που περνούν τις ζωές τους στα φώτα της δημοσιότητας της παγκόσμιας σκηνής», σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις της Rolls-Royce.

Η νέα ειδική πολυτελής έκδοση που θα κατασκευαστεί σε 25 μονάδες, σχεδιάστηκε για να αποτελέσει ένα πιστό όσο και πληθωρικό «συνταξιδιώτη» σε εκείνους που περνούν πολύ χρόνο στις μετακινήσεις αλλά πρέπει πάντα «στην τρίχα», ανεξαρτήτως των ωρών παραμονής στο υπερπολυτελές όχημα τους.

Υπό αυτό το σκεπτικό η Phantom Limelight Collection διαθέτει ένα ειδικά διαμορφωμένο πίσω κάθισμα το οποίο σχεδιάστηκε με τη στενή συνεργασία του Goodwood με ορθοπεδικούς προκειμένου να προσφέρει την ιδανική θέση του σώματος στον επιβάτη.

Στο ίδιο μοτίβο της… πολύωρης παραμονής στο εσωτερικό της, η έκδοση διαθέτει μια πληθώρα από αποθηκευτικούς χώρους με είδη… πρώτης ανάγκης για έναν διάσημο bon vivant διεθνούς βεληνεκούς.

Την εικόνα συμπληρώνουν οι μπλε ή γαλάζιοι, ναυτικής επιρροής, χρωματισμοί των δύο διαθέσιμων εκδοχών για τις επενδύσεις του εσωτερικού που εναλλάσσονται με λευκό του «κοχυλιού» και μεταλλικές λεπτομέρειες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα φώτα του θαλάμου, οι αισθητικές λεπτομέρειες, αλλά και η ίδια η έκδοση, άντλησαν έμπνευση από την εφεύρεση του Sir Goldsworth Gurney.

Για την ιστορία, ο Βρετανός ανακάλυψε περί το 1820 τον προπάππο των φώτων φθορισμού αναμιγνύοντας οξυγόνο, υδρογόνο και οξείδιο του ασβεστίου ή απλούστερα, ασβέστη.

H εφεύρεσή του χρησιμοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, για το φωτισμό της Βουλής των Κοινοτήτων όπου ο Sir Goldsworth Gurney χρησιμοποίησε τη φωτεινή χημική του ένωση και κάτοπτρα, ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ήταν από τους πρώτους οι οποίοι κατασκεύασαν –αλλά και χρησιμοποίησαν- ατμοκίνητο όχημα.

Παράλληλα με τις -πολλές- επιστημονικές του ανακαλύψεις, ωστόσο, ο Sir Goldsworth Gurney είναι αναπόφευκτα υπεύθυνος για την ετυμολογία της αγγλικής λέξης «limelight» μιας και «lime» στα αγγλικά, σημαίνει ασβέστης.

auto.in.gr

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024