Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεοζηλανδός πρωθυπουργός: Συγγνώμη που σου τράβαγα έξι μήνες τα μαλλιά

Νεοζηλανδός πρωθυπουργός: Συγγνώμη που σου τράβαγα έξι μήνες τα μαλλιά

Επίσημη απολογία από τον πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζον Κέι σε γυναίκα που εργάζεται ως σερβιτόρα σε καφέ του Όκλαντ γιατί τράβαγε την αλογοουρά της σχεδόν επί έξι μήνες αγνοώντας τις διαμαρτυρίες της. Η καταγγελία της υπαλλήλου της καφετέριας έχει πυροδοτήσει τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης και της αντιπολίτευσης.

Επίσημη απολογία από τον πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζον Κέι σε γυναίκα που εργάζεται ως σερβιτόρα σε καφέ του Όκλαντ γιατί τράβαγε την αλογοουρά της σχεδόν επί έξι μήνες αγνοώντας τις διαμαρτυρίες της.

Η καταγγελία της υπαλλήλου της καφετέριας έχει πυροδοτήσει τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης και της αντιπολίτευσης.

Η σερβιτόρα κατήγγειλε υπό καθεστώς ανωνυμίας με ανάρτησή της σε μπλογκ ότι ο Νεοζηλανδός πρωθυπουργός είχε τραβήξει την αλογοουρά της σε αρκετές περιστάσεις παρότι η ιδία του είχε προσωπικά να μην το κάνει.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε το γραφείο του Τζον Κέι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός το έκανε «για αστείο» και απολογήθηκε στην εργαζόμενη της καφετέριας προσφέροντάς της και δύο φιάλες κρασί.

Το «μαλλιοτράβηγμα» ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του περασμένου Νοεμβρίου.

Η σερβιτόρα έγραψε στο Daily Blog ότι απέφευγε τον πρωθυπουργό κάθε φορά που ερχόταν στην καφετέρια και είχε πει στους άνδρες της ασφάλειάς του ότι την ενοχλεί η συμπεριφορά του πρωθυπουργού απέναντί της.

Όμως, το τράβηγμα της αλογοουράς συνεχίστηκε και τελικά αναγκάστηκε η ίδια να μιλήσει στον Τζον Κέι τον Μάρτιο. Όμως και πάλι συνέχισε να το κάνει.

«Ουδέποτε ήταν πρόθεσή του να την κάνει να νοιώσει άβολα και απολογήθηκε στην ίδια» ανέφερε το γραφείο του Κέι αφότου το ζήτημα έλαβε διαστάσεις μετά την απολογία της σερβιτόρας, μεταδίδει το BBC.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι είχε «πολύ ζεστή και φιλική σχέση» με το προσωπικό της καφετέριας, όπου «περνάμε ευχάριστα με παιχνίδια, κάνουμε πολλά αστεία».

Όμως, το αντιπολιτευόμενο Κόμμα των Πρασίνων δηλώνει ότι οι ενέργειες του πρωθυπουργού εγείρουν ερωτήματα για bullying στον εργασιακό χώρο.

«Ως πολιτικοί, καθήκον μας είναι να κάνουμε τους ανθρώπους να νοιώθουν ασφαλείς στον εργασιακό τους χώρο, όχι να εκφοβίζονται. Θα περίμενα υψηλότερο επίπεδο συμπεριφοράς, όχι αυτό το περίεργο μαλλιοτράβηγμα» αναφέρει το κόμμα.

Οι Νεοζηλανδοί σχολιάζουν τις ενέργειες του Τζον Κέι στο Twitter στα hashtags #tailgate. and #ponytailgate.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024