Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναβιώνουν τα  SUV σχέδια της smart

Αναβιώνουν τα SUV σχέδια της smart

O επικεφαλής του ομίλου Daimler δηλώνει από την έκθεση της Σαγκάης ότι αν υπάρξει άλλη προσθήκη στην γκάμα της smart αυτή θα είναι μια SUV παραλλαγή του εμβληματικού αστού με αφετηρία το forfour.

Τα προ δεκαετίας σχέδια της γερμανικής φίρμας να επεκτείνει την γκάμα της και στην κατηγορία των SUV, δείχνουν να επανέρχονται στο προσκήνιο σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του ομίλου Daimler, Dieter Zetsche, από το «βήμα» της έκθεσης στη Σαγκάη.

«Ο στόχος μας προς το παρόν είναι να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο της επιτυχίας του portfolio. Υπάρχουν, βέβαια, ορισμένοι τεχνικοί περιορισμοί σε αυτό το κατά άλλα πολύ πειστικό σκεπτικό το οποίο θα μας επιτρέψει να έχουμε ένα πολύ συμπαγών διαστάσεων αυτοκίνητο για την επέκταση της γκάμας μας. Ωστόσο, αν επεκτείναμε την οικογένεια των smart, η κατηγορία των SUV θα ήταν σίγουρα αυτή που θα επιλέγαμε να μπούμε», τόνισε χαρακτηριστικά το Νο1 των Γερμανών από την Κίνα.

Αν το σχέδιο πάρει το πράσινο φως και ξεπεραστούν οι τεχνικές προκλήσεις που προκύπτουν από το συνδυασμό της θέσης του κινητήρα και της κίνησης στους πίσω τροχούς, το λιλιπούτειο SUV θα έχει ως αφετηρία μια τροποποιημένη εκδοχή της αρχιτεκτονικής του forfour, διεκδικώντας μερίδιο στην ολοένα και πιο δημοφιλή κατηγορία των αστικών crossover.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που τώρα έχει προτεραιότητα είναι οι άμεσες προσθήκες στην γκάμα των νέων smart, με το fortwo Brabus να έχει πάρει ήδη εισιτήριο για την έκθεση της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο, ενώ από το 2016 αναμένονται και οι αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδοχές τόσο του fortwo όσο και του forfour.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που η smart σχεδίαζε μια SUV προσθήκη στην γκάμα ήταν το 2005 με το smart formore το οποίο όμως τελικά δεν προχώρησε λόγω των οικονομικών προβλημάτων της φίρμας εκείνη την εποχή που έπρεπε να «συντηρήσει» την παρουσία των smart roadster και coupe στην γκάμα της.

Auto Express

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024