Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρεμιέρα της Χίλαρι με μικρές συγκεντρώσεις και μεγάλες ελπίδες

Πρεμιέρα της Χίλαρι με μικρές συγκεντρώσεις και μεγάλες ελπίδες

Από μία μικρή πόλη στην Αϊόβα, την πολιτεία που είχε «σκοτώσει» οριστικά το 2008 την πρώτη εκστρατεία της με στόχο το Λευκό Οίκο, ξεκίνησε η Χίλαρι Κλίντον τον αγώνα της για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις επόμενες προεδρικές εκλογές. Με συναντήσεις με πολύ μικρό αριθμό ψηφοφόρων και τοπικών παραγόντων, η στρατηγική της στοχεύει σε εκστρατεία «προσωπικής κλίμακας» που θα μετριάσει την εικόνα πως παραμένει αποκομμένη στους διαδρόμους της Ουάσινγκτον -πράγμα δύσκολο για μία τέως ΥΠΕΞ (ή πρώην πρώτη κυρία).

Από μία μικρή πόλη στην Αϊόβα, την πολιτεία που είχε «σκοτώσει» οριστικά το 2008 την πρώτη εκστρατεία της με στόχο το Λευκό Οίκο, ξεκίνησε η Χίλαρι Κλίντον τον αγώνα της για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Με συναντήσεις με πολύ μικρό αριθμό ψηφοφόρων και τοπικών παραγόντων, η στρατηγική της στοχεύει σε εκστρατεία «προσωπικής κλίμακας» που θα μετριάσει την εικόνα πως παραμένει αποκομμένη στους διαδρόμους της Ουάσινγκτον -πράγμα δύσκολο για μία τέως ΥΠΕΞ (ή πρώην πρώτη κυρία).

Η Κλίντον ξεκίνησε τις εμφανίσεις της μετά από τη μικρή κοινότητα του Μοντιτσέλο στην Αϊόβα. Πέρασε από το τοπικό κολλέγιο, όπου είχαν διοργανωθεί μικρές συναντήσεις με «πηγαδάκια» φοιτητών και καθηγητών.

Στη συνέχεια, πήγε στο Λε Κλαιρ, όπου είχε συνομιλίες επίσης με μικρό αριθμό ατόμων σε καφετέρια. Πέρασε και από συνεργείο αυτοκινήτων που λειτουργεί ως εργαστήριο τοπικής τεχνικής σχολής, ενώ συναντήθηκε και με τον ανεξάρτητο δήμαρχο του Λε Κλαιρ, τον Μπομπ Σκάνελ, που δήλωσε ψηφοφόρος της.

Δηλωμένος στόχος της Κλίντον στην πρώτη φάση της εκστρατείας της είναι να «μιλήσει με μεμονωμένους ψηφοφόρους». Οι φωτογραφίες της από τις πρώτες συναντήσεις της στην Αϊόβα -με τρία μέχρι επτά άτομα σε καφετέριες και συνεργεία- έρχονται σε αντίστιξη με την αίγλη που αναπόφευκτα συνοδεύει την καρέκλα του υπουργείου Εξωτερικών επί Ομπάμα (ή, φυσικά, παλιότερα τον τίτλο της πρώτης κυρίας).

Εξίσου χαμηλό προφίλ κρατά, προς το παρόν, και στη χρηματοδότηση της εκστρατείας της. Σκοπεύει να αποφύγει τα μεγάλα γκαλά με «χορηγούς», σαν εκείνα που βρίσκονται στο πρόγραμμα του Τζεμπ Μπους, που θεωρείται ο επόμενος από τους Ρεπουμπλικανούς που θα εκφράσει την επιθυμία του για το Λευκό Οίκο.

Η αρχική χρηματοδότηση της εκστρατείας της για το χρίσμα των Δημοκρατικών θα γίνει με μικρές δωρεές από το Διαδίκτυο και, ακόμη, δεν θα δέχεται χρηματοδότηση για τις γενικές εκλογές. Ο -συγκριτικά, μετριοπαθής- στόχος που έχει θέσει το επιτελείο της είναι τα 100 εκατ. δολάρια, που θεωρείται ότι μπορούν να συγκεντρωθούν χωρίς μεγάλη δυσκολία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024