Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ψηφίστηκε στην Eπιτροπή επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ

Ψηφίστηκε στην Eπιτροπή επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. «Υπέρ» τάχθηκαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενώ καταψήφισαν ΝΔ και ΠAΣOΚ. Επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια η ΧΑ, το Ποτάμι και το ΚΚΕ.

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. «Υπέρ» τάχθηκαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ καταψήφισαν ΝΔ και ΠAΣOΚ. Επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια η ΧΑ, το Ποτάμι και το ΚΚΕ.

Η εισηγήτρια της πλειοψηφίας Αγλαΐα Κυρίτση τόνισε ότι με το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ αποκαθίσταται μια αδικία εις βάρος των εργαζομένων της που κατ’ εντολή της τρόικας απολύθηκαν, ενώ επουλώνεται ένα τραύμα που καταδικάστηκε από την κοινή γνώμη και εξέθεσε την χώρα διεθνώς.

Μάλιστα παρουσίασε συγκριτικά στοιχεία όσον αφορά τους υπαλλήλους που απασχολούνται σε ξένους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς για να αντικρούσει τις κριτικές που ασκούνται για την επαναπρόσληψη των απολυθέντων. Σύμφωνα με αυτά το BBC απασχολεί 20.700 εργαζόμενους, αριθμός που αναλογεί σε 329 υπαλλήλους ανά ένα εκατομμύριο βρετανών, ενώ το ανταποδοτικό τέλος ανέρχεται ετησίως για κάθε νοικοκυριό σε 175 ευρώ.

Στην Γερμανία και στο ARD απασχολούνται 26.600 εργαζόμενοi, δηλαδή κατ’ αναλογία 330 εργαζόμενοι ανά ένα εκατομμύριο κατοίκων και το ανταποδοτικό τέλος ανέρχεται σε 215,75 ευρώ ετησίως ανά νοικοκυριό, ενώ στην Αυστρία, στην ORF, απασχολούνται 4.280 εργαζόμενοι, αναλογία 499 εργαζόμενοι ανά ένα εκατομμύριο πολιτών κλπ.

Όπως είπε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει με 224 εργαζομένους ανά εκατομμύριο πολιτών με ετήσιο ανταποδοτικό τέλος 36 ευρώ, όταν ο μέσος όρος στις ευρωπαϊκές χώρες είναι 129 ευρώ.

Η εισηγήτρια της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη αμφισβήτησε τα στοιχεία λέγοντας ότι «προφανώς δεν είναι ίδια τα μεγέθη και δεν μιλάμε για τα ίδια πράγματα». «Δεν μπορεί να γίνει τέτοια σύγκριση», είπε η «γαλάζια» βουλευτής επισημαίνοντας ότι «η προπαγάνδα των αριθμών είναι εύκολο πράγμα», ενώ εμφανίστηκε σίγουρη ότι θα αυξηθεί το ανταποδοτικό τέλος «διότι τα χρήματα δεν φτάνουν», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024