Μπαράζ αφίξεων μεταναστών σε ελληνικά νησιά
Αλλεπάλληλες ήταν την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα οι αφίξεις μεταναστών, ειδικά σε Λέσβο και Χίο. Μόνο στα δύο αυτά νησιά, στο διάστημα αυτό επιχείρησαν να αποβιβαστούν τουλάχιστον 569 άτομα.
Αλλεπάλληλες ήταν την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα οι αφίξεις μεταναστών, ειδικά σε Λέσβο και Χίο.
Μόνο στα δύο αυτά νησιά, στο διάστημα αυτό επιχείρησαν να αποβιβαστούν τουλάχιστον 569 άτομα (317 σε πέντε περιστατικά στη Λέσβο, 252 στη Χίο σε έξι περιστατικά).
Ακόμη 36 μετανάστες συνελήφθησαν στη Σαμοθράκη, 69 στο Φαρμακονήσι (δύο περιστατικά), 71 στην Κω (δύο περιστατικά) και 48 στη Σάμο.
Με άλλα λόγια, σε σύνολο 17 περιστατικών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το τελευταίο διήμερο το Λιμενικό, τα στελέχη του εντόπισαν και συνέλαβαν 793 μετανάστες.
Συνολικά 10.445 άτομα θέλησαν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015 να βγουν παράνομα στην ξηρά ελληνικών νησιών, προερχόμενα από τα απέναντι τουρκικά παράλια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τους 341 τίτλους έφτασε ο Ολυμπιακός – Αναλυτικά τα τρόπαια που έχει κατακτήσει
- Ιράν σε ΟΗΕ: Όλες οι αμερικανικές και ισραηλινές βάσεις στην περιοχή αποτελούν νόμιμους στρατιωτικούς στόχους
- Κολωνός: Έγκυος εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της – Προσήχθη ο σύντροφός της
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 12-13: «Ερυθρόλευκο» και αυτό το τρόπαιο!
- ΟΦΗ-ΑΕΛ 3-0: Ο Φούντας με δυο γκολ κλείδωσε τη νίκη από το 7’
- Ισραήλ: Ο στρατός ανακοινώνει νέα πλήγματα στο Ιράν – Δεύτερος τραυματίας από πυρά ιρανικού πυραύλου
