Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμετακίνητο το Βερολίνο στο θέμα των επανορθώσεων

Αμετακίνητο το Βερολίνο στο θέμα των επανορθώσεων

Την πάγια θέση της σε ό,τι αφορά την ελληνική διεκδίκηση πολεμικών επανορθώσεων επανέλαβε και τη Μ.Τετάρτη η γερμανική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι η Γερμανία αναγνωρίζει την ηθική της ευθύνη, αλλά θεωρεί το ζήτημα νομικώς και πολιτικώς οριστικά διευθετημένο από τη Συμφωνία 2+4. Εκπρόσωποι της κυβέρνησης διευκρίνισαν ακόμη ότι αυτό το θέμα δεν πρέπει να συνδέεται με το ζήτημα της ελληνικής κρίσης χρέους, ενώ η Καγκελαρία αρνήθηκε να σχολιάσει την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα.

Την πάγια θέση της σε ό,τι αφορά την ελληνική διεκδίκηση πολεμικών επανορθώσεων επανέλαβε και τη Μ.Τετάρτη η γερμανική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι η Γερμανία αναγνωρίζει την ηθική της ευθύνη, αλλά θεωρεί το ζήτημα νομικώς και πολιτικώς οριστικά διευθετημένο από τη Συμφωνία 2+4.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης διευκρίνισαν ακόμη ότι το ζήτημα των επανορθώσεων δεν πρέπει να συνδέεται με αυτό της ελληνικής κρίσης χρέους, ενώ η Καγκελαρία αρνήθηκε να σχολιάσει την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα.

«Το κάθε μέλος της κυβέρνησης έχει τη δική του ρητορική» δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιρτς, όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι ο κ. Γκάμπριελ δήλωσε ότι τα δύο θέματα πρέπει να τα βλέπει κανείς χωριστά. «Τα δύο θέματα είναι ανεξάρτητα το ένα από το άλλο» τόνισε και η ίδια.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, η Κριστιάνε Βιρτς επισήμανε ότι η Καγκελαρία δεν σχολιάζει τα ταξίδια ξένων ηγετών, ενώ η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Σαουάν Σέμπλι τόνισε ότι η Ελλάδα έχει δηλώσει πως βλέπει τόσο το μέλλον της όσο και τη λύση της κρίσης εντός ΕΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024