Σέρρες: Χιλιάδες αγροτικές εκτάσεις πνίγηκαν από τα νερά του Στρυμόνα
Με τη στάθμη του Στρυμόνα να ανεβαίνει όλο και περισσότερο στα χωράφια του δήμου Εμμανουήλ Παππά, χιλιάδες στρέμματα, άλλοτε εύφορης γης, χάνονται κάτω από τα νερά του ποταμού. Η κατάσταση επιδεινώνεται και ο καιρός δεν μας βοηθά καθόλου» δηλώνει ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, Δημήτρης Νότας.
Με τη στάθμη του Στρυμόνα να ανεβαίνει όλο και περισσότερο στα χωράφια του δήμου Εμμανουήλ Παππά, χιλιάδες στρέμματα, άλλοτε εύφορης γης, χάνονται κάτω από τα νερά του ποταμού.
«Η στάθμη των νερών στο Παραλίμνιο ανέβηκε σήμερα μισό μέτρο. Η κατάσταση επιδεινώνεται και ο καιρός δεν μας βοηθά καθόλου» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, Δημήτρης Νότας.
Συνεργεία του δήμου θωρακίζουν από νωρίς το πρωί της Μ.Δευτέρας τους οικισμούς του Βαλτοτοπίου και του Πεθελινού, αναστηλώνοντας, όπου είναι απαραίτητο, νέα φράγματα.
«Είμαστε στο έλεος του καιρού» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, Γιώργος Στόικος, προσθέτοντας ότι «διανύουμε ήδη την πέμπτη εβδομάδα που πνίγεται η περιοχή από τον Στρυμόνα».
«Μέχρι αυτή την ώρα οι οικισμοί δεν κινδυνεύουν, αλλά δεν ξέρουμε τον όγκο του νερού που θα συναντήσουμε, όταν ενωθούν τα νερά των παραποτάμων του Αγίου Ιωάννη και της Μπέλιτσας, με τον Στρυμόνα» δήλωσε ο Αθανάσιος Μπασδάνης, αντιδήμαρχος του δήμου Εμμανουήλ Παππά.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών Γιώργο Καραγιαννίδη, παρότι υπάρχει αισθητή πτώση της στάθμης της λίμνης Κερκίνης, τα θυροφράγματα της λίμνης θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι την Μ. Τρίτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τουρκία: Επίθεση στην Αλβανία για τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ
- Νιου Τζέρσεϊ: 19 θάνατοι αποδίδονται στον καύσωνα
- Έντονη κριτική στη Βραζιλία για τον αποκλεισμό από τη Νορβηγία: «Συντριβή από τον Χάαλαντ – Μια παθητική Σελεσάο»
- Ο υπερτυφώνας Μπάβι προκαλεί «μεγάλες ζημιές» στο νησί Ρότα των ΗΠΑ
- Καλλιθέα: 70χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα
- Μεξικό – Αγγλία: Τρία γκολ σε έξι λεπτά και 2-1 τα «Τρία Λιοντάρια» στο πρώτο ημίχρονο (vids)
- Κριμαία: Διακοπή ρεύματος στη Σεβαστούπολη λόγω ουκρανικής επιδρομής
- Συγκλονιστικές στιγμές: Ο Νεϊμάρ αποχαιρέτησε την εθνική Βραζιλίας με δάκρυα (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442