Η Γαλλία απαγορεύει από τις πασαρέλες τα υπερβολικά αδύνατα μοντέλα
Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ψήφισε σήμερα, Παρασκευή, υπέρ του αποκλεισμού από τις πασαρέλες των υπερβολικά αδύνατων μοντέλων, παρά τις αντιδράσεις πρακτορείων μοντέλων στην πρωτεύουσα της μόδας, το Παρίσι.
Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ψήφισε σήμερα, Παρασκευή, υπέρ του αποκλεισμού από τις πασαρέλες των υπερβολικά αδύνατων μοντέλων, παρά τις αντιδράσεις πρακτορείων μοντέλων στην πρωτεύουσα της μόδας, το Παρίσι.
Κάθε μοντέλο που ο δείκτης μάζας σώματός του είναι κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο, δεν θα μπορεί να εργάζεται στις πασαρέλες, σύμφωνα με τροποποίηση σε νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση.
«Η προοπτική της τιμωρίας θα έχει ως αποτέλεσμα τη ρύθμιση ολόκληρου του τομέα» είπε ο Ολιβιέ Βεράν, ο οποίος εισηγητής του διατάγματος, λέγοντας ότι παρόμοια μέτρα ελήφθησαν σε Ισπανία, Ιταλία και Ισραήλ.
Η υπουργός Υγείας Μαρισόλ Τουρέν είχε πει νωρίτερα ότι τα νεαρά μοντέλα «πρέπει να τρώνε σωστά και να προσέχουν την υγεία τους».
Πάντως, η Εθνική Ένωση Πρακτορείων Μοντέλων δήλωσε ότι αυτό το μέτρο θα μειώσει την ανταγωνιστικότητα του γαλλικού μόντελιν.
Την Πέμπτη η γαλλική Εθνοσυνέλευση ψήφισε διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο τo να ενθαρρύνει κανείς ένα πρόσωπο προς την ανορεξία θεωρείται αξιόποινη πράξη που θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο 10.000 ευρώ.
Εκτιμάται ότι η ανορεξία πλήττει 30.000 με 40.000 ανθρώπους στη Γαλλία, με τη συντριπτική πλειονότητα να αφορά τις γυναίκες (90%) και συμπεριλαμβάνεται στις ψυχιατρικές νόσους με τα μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σμότριτς προς Τραμπ: Τον ευχαριστεί, αλλά τώρα του ζητάει να φύγει από τη Γάζα – «Να αναλάβουμε εμείς»
- Καμπούλ: Αρκετοί νεκροί από έκρηξη, σύμφωνα με το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών
- Μια νύχτα μόνο: Συγκρούσεις και παγίδες
- Κόπα Άφρικα: Και όμως το Μαρόκο νίκησε…
- Δέκα καράτια – Γιατί ο Πρίγκιπας Ρενιέ χάρισε διακριτικά ένα δεύτερο δαχτυλίδι αρραβώνων Cartier στη Γκρέις Κέλι;
- Δόρα Στράτου: Έργον Παιδείας, έργο ζωής
- Τσουκαλάς: «Καλούμε τους πολίτες να συμπαραταχθούν μαζί μας για να φύγει η Δεξιά» λέει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ
- Οι πάγοι στην Ανταρκτική λιώνουν υποθαλάσσια – Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442