Χρηματοδότηση, και όχι μόνο εξαγγελίες, για την Υγεία ζητούν οι γιατροί
Θετικά αποτιμούν οι γιατροί τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για τη Δημόσια Υγεία αλλά ζητούν άμεση αύξηση της χρηματοδότησης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας.
Θετικά αποτιμούν οι γιατροί τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για τη Δημόσια Υγεία αλλά ζητούν άμεση αύξηση της χρηματοδότησης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σχολιάζοντας την χθεσινή επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει ότι «οι δημόσιες δαπάνες για την Υγεία είναι 4,3 % του ΑΕΠ, τη στιγμή που τα ελάχιστα όρια ασφαλείας για κάθε σύστημα Υγείας είναι 6% κι ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 6,9% του ΑΕΠ. Για να φτάσουμε λοιπόν το όριο ασφαλείας χρειάζεται 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ να αποδοθούν στον τομέα Υγείας και Περίθαλψης».
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Τριάντα ευρώ ο ένας – Πώς οι αναπτήρες έγιναν εργαλείο επιβίωσης στη Γάζα
- Συνταγή: Matilda cake
- Αλ Χαμιντίγια: Κρητικοί και η διάλεκτός τους, επιβιώνουν στη Συρία 130 χρόνια μετά την μετανάστευσή τους
- Δεν είναι μόνο η γεύση: Οκτώ λόγοι για να το βάλουμε στο πιάτο μας
- 13η σύνταξη: Η τιμωρητική λογική μιας κατάργησης: «Δεν σας άρεσε; Σας την κόβουμε»
- Δύο μέτρα, δύο σταθμά: Σιγή ιχθύος από την ΕΕ για το Ισραήλ στη Μπιενάλε, «πρόστιμο» για τη Ρωσία
- Είναι το slow summer το μυστικό για καλύτερες διακοπές;
- Το Αιγαίο που πληγώναμε: Παράνομη αλιεία από τουρκικές μηχανότρατες καταγγέλλει το «Αρχιπέλαγος»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442