Σέρρες: Σε απελπισία αγρότες και έμποροι μετά τις καταστροφικές πλημμύρες
Την άμεση αποζημίωση των αγροτών μετά τις καταστροφικές πλημμύρες θα ζητήσει από τα συναρμόδια υπουργεία ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών, διαμηνύοντας πως οι αγρότες του νομού είναι η κινητήρια δύναμη της αγοράς.
Ακόμα και στα τρία μέτρα έχει ανέβει η στάθμη του νερού στις εκτάσεις που πλημμύρισαν στους δήμους Εμμανουήλ Παππά, Βισαλτίας, Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης Σερρών.
«Το νερό έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Έχουμε σηκώσει τα χέρια ψηλά. Το μόνο που μας μένει είναι να συνεχίσουμε την υποστήριξη των πρόχειρων αναχωμάτων που στήσαμε, προκειμένου να προστατέψουμε τις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, Δημήτρης Νότας.
«Για να στεγνώσει αυτό το νερό θα χρειαστούν μήνες και παρατεταμένοι καύσωνες» επισημαίνουν οι αγρότες, ενώ από την πλευρά τους οι κτηνοτρόφοι φοβούνται για τυχόν έλλειψη τροφής για τα ζώα τους, αλλά και την έλευση σμηνών από κουνούπια.
«Όταν φύγει το νερό, η σημερινή λίμνη που σχηματίστηκε θα μετατραπεί σε ένα απέραντο έλος. Δεν ξέρουμε, αν θα προλάβουμε να σπείρουμε, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα μας ‘φάνε’ τα κουνούπια» αναφέρουν αγρότες της περιοχής.
Από την πλευρά του, επιστολή προς όλα τα συναρμόδια υπουργεία πρόκειται να στείλει, τις επόμενες μέρες, ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών, ζητώντας την άμεση αποζημίωση των αγροτών.
«Μαύρο Πάσχα θα περάσουμε» λέει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών Γιάννης Μπαλίτης, επισημαίνοντας ότι οι αγρότες των Σερρών είναι η κινητήρια δύναμη της αγοράς. «Θα πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα, διαφορετικά οι έμποροι δεν θα ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις» τονίζει.
«Μετά τη χθεσινοβραδινή γενική συνέλευση, αποφασίσαμε ότι θα ξεκινήσουμε άμεσα τις κινητοποιήσεις μας, αρχικά με επιστολές διαμαρτυρίας στα συναρμόδια υπουργεία, ενώ δεν αποκλείεται να προβούμε και σε απεργιακές κινητοποιήσεις» προσθέτει.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής