
Καμμένος: Παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης η Ελλάδα
«Ο ρόλος της Ελλάδας μπορεί να είναι τέτοιος ώστε να αποτελέσει τον σταθερό παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή, διασφαλίζοντας πρώτα απ' όλα την ειρήνη, αλλά και τα συμφέροντα του ελεύθερου κόσμου» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, στα γραφεία της ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν.
«Ο ρόλος της Ελλάδας μπορεί να είναι τέτοιος ώστε να αποτελέσει τον σταθερό παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή, διασφαλίζοντας πρώτα απ’ όλα την ειρήνη, αλλά και τα συμφέροντα του ελεύθερου κόσμου» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, στα γραφεία της ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν.
Ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα πράξει το καλύτερο σε σχέση με τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.
Ο υπουργός Άμυνας θα συναντηθεί στις 21 Μαΐου στην Ουάσινγκτον με τον αμερικανό ομόλογό του και όπως τόνισε «θα του ζητήσω σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας, για το έθνος μας, να συνεχίσει τις παρεμβάσεις».
Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος δήλωσε: «Παρά τις δυσκολίες που περνά σήμερα η Ελλάδα και οι οποίες δεν είναι μικρές, υπάρχει αυτό το πολύ δυνατό πνεύμα αισιοδοξίας και βεβαιότητας ότι όποια δυσκολία κι αν υπάρχει, θα υπερνικηθεί, διότι δεν είμαστε καινούριοι στον κόσμο».
Εξέφρασε, επίσης, την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα τονίζοντας ότι: «Μοιραζόμαστε τους πόνους, μοιραζόμαστε τις δυσκολίες, αλλά δεν σταματούμε και την προσπάθεια, για να μην είμαστε απλώς θεατές και αναλυτές των συμβαινόντων, αλλά να είμαστε οι άνθρωποι οι οποίοι ενεργούμε με κάθε δυνατό τρόπο για την υπερνίκηση των οποιοδήποτε δυσκολιών, πάντοτε πιστεύοντας ότι ο Θεός είναι μαζί μας και πάντοτε έχοντας ως βασική έννοια -γιατί ανήκουμε εκκλησιαστικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο-, τη μεγάλη σχέση Ελλάδος και Ορθοδοξίας, μια σχέση και μια συνύπαρξη που μεγαλούργησε και θα μεγαλουργήσει παρά τις οποιεσδήποτε δυσκολίες».
Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, παρέστη στις εκδηλώσεις της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγο Μιχαήλ Κωσταράκο και από τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «MEGA News Επικαιρότητα» με τη Βελίκα Καραβάλτσιου και το Σαββατοκύριακο
- Εκλογές για τη νέα ηγεσία στον Άρειο Πάγο – Ποιοι ήρθαν πρώτοι σε ψήφους
- Φινλανδία: Άνδρας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 361 παιδιών
- Συνάντηση του Δημάρχου Χανίων με την Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα
- Σας έχουμε καλά νέα: O Κέιν Πάρσονς σιγομαγειρεύει ένα «Backrooms 2»
- Ολυμπιακός: Οι οδηγίες προς τους φιλάθλους για το Game 1 με τον Παναθηναϊκό
- Οριστικά προπονητής του Άρη ο Βασίλης Σπανούλης! Οι δύο πλευρές «έδωσαν τα χέρια»
- Κομισιόν: Η Ελλάδα επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 03.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-benjaminfarren-11727472-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442