Δεν θα θιγούν θεμελιωμένα δικαιώματα εργαζόμενων μητέρων με ανήλικα
Δεν θα θιγούν θεμελιωμένα δικαιώματα εργαζόμενων μητέρων με ανήλικα παιδιά, αλλά και συνολικά κατοχυρωμένα δικαιώματα εργαζόμενων γυναικών, διαβεβαίωσε ο υπουργός Ασφάλισης Δ.Στρατούλης, σε συνάντηση που είχε με την γγ Ισότητας των Φύλων Φ.Κούβελα. Η συνάντηση αφορούσε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες, αλλά και οι ανασφάλιστες γυναίκες.
Τα προβλήματα που απασχολούν άμεσα τις εργαζόμενες, αλλά και τις ανασφάλιστες γυναίκες, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη με τη γενική γραμματέα Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα.
Στη συνάντηση, η κυρία Κούβελα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι τα τελευταία πέντε χρόνια, με τις πολιτικές των μνημονίων, οι εργαζόμενες μητέρες είναι σε μεγάλο βαθμό τα θύματα του κατακερματισμού του κοινωνικού κράτους και των ανισοτήτων που υφίστανται, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να προβλεφθούν μεταβατικές διατάξεις που δε θα αφήνουν απροστάτευτες τις μητέρες ασφαλισμένες που εθίγησαν υπέρμετρα από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός ενημέρωσε τη γενική γραμματέα Ισότητας για τις δρομολογημένες νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν την κοινωνική ασφάλιση, ώστε να μην υπάρξουν νέες μειώσεις για όλους τους συνταξιούχους, γυναίκες και άνδρες, ενώ υπογράμμισε ότι δεν θα θίξει θεμελιωμένα δικαιώματα εργαζόμενων μητέρων με ανήλικα παιδιά, αλλά και συνολικά κατοχυρωμένα δικαιώματα εργαζόμενων γυναικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η τεχνητή νοημοσύνη απέκτησε τον μεγαλύτερο αντίπαλό της: την κοινωνία
- Τα ψέματα δημιουργούν πρόβλημα ακόμα κι αν είναι για καλό σκοπό
- Ο Βιν Ντίζελ μοιράζεται στιγμιότυπα από τα παρασκήνια της ταινίας «Fast Forever»
- Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ: Ο Τραμπ δεν ξεχνά ότι δεν τον βοήθησαν με το Ιράν – Και θα το καταστήσει σαφές
- Στεγαστική κρίση: «Βουτιά» στις βαθύτερες αιτίες της – Από το δικαίωμα στην κατοικία στην επισφάλεια
- Σύνοδος κορυφής υπό πίεση: Το ΝΑΤΟ και οι Ευρωπαίοι μεταξύ του «οικοδεσπότη» Ερντογάν και του «μπαμπάκα» Τραμπ
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς η Νότια Κορέα έκανε την ΑΙ να πάψει να είναι εχθρός των εργαζομένων
- Ιράν: Οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ ήταν πιο εκτεταμένοι από τους προηγούμενους – Επλήγησαν «πάνω από 80 στόχοι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442