Τυνησία: Πορεία κατά της τρομοκρατίας, «νεκρός συνεργός» της επίθεσης
Με την παρουσία του γάλλου προέδρου και του ιταλού πρωθυπουργού στην Τύνιδα, στην κορυφή της αντιπροσωπείας ευρωπαίων αξιωματούχων, χιλιάδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για πορεία εναντίον της τρομοκρατίας στον απόηχο της αιματηρής επίθεσης στο μουσείο Μπαρντό. Μερικές ώρες νωρίτερα, οι τυνησιακές δυνάμεις είχαν ανακοινώσει πως ανάμεσα σε εννέα ισλαμιστές μαχητές που σκότωσαν βρισκόταν ένας με διασύνδεση στην επίθεση.
Με την παρουσία του γάλλου προέδρου και του ιταλού πρωθυπουργού στην Τύνιδα, στην κορυφή της αντιπροσωπείας ευρωπαίων αξιωματούχων, χιλιάδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για πορεία εναντίον της τρομοκρατίας στον απόηχο της αιματηρής επίθεσης στο μουσείο Μπαρντό.
Μερικές ώρες νωρίτερα, οι τυνησιακές δυνάμεις είχαν ανακοινώσει πως ανάμεσα σε εννέα ισλαμιστές μαχητές που σκότωσαν βρισκόταν ένας με διασύνδεση στην επίθεση.
O τυνήσιος πρωθυπουργός Χαμπίμπ Εσίντ ανέφερε πως ανάμεσα στους εννέα ισλαμιστές που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης τη νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή στη Γκάφσα (κοντά στη μεθόριο με την Αλγερία) ήταν ο Χαλέντ Τσαϊέμπ.
Ο Τσαϊέμπ, με το ψευδώνυμο Αμπού Σαχρ Λοκμάν, θωερίται κορυφαίο στέλεχος της ομάδας πίσω από την επίθεση στο μουσείο Μπαρντό και συγκεκριμένα μεταξύ των υπεύθυνων για το σχεδιασμό της.
Για την Κυριακή, τα τυνησιακά κόμματα είχαν καλέσει σε πορεία στην Τύνιδα με συνθήματα εναντίον της τρομοκρατίας.
Δεκάδες χιλιάδες έδωσαν το «παρών» το μεσημέρι, κρατώντας σημαίες της χώρας.
Μεταξύ των ξένων αξιωματούχων που συμμετείχαν, με το σύνθημα «όλος ο κόσμος είναι Μπαρντό», είναι και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ (που ψήφισε νωρίς στον δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών πριν αναχωρήσει για την Τύνιδα), ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και η πρόεδρος της ιταλικής Λάουρα Μπολντρίνι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442