Ο Πασχάλης Αποστολίδης της AbbVie Pharmaceuticals εξελέγη νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), μετά την πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου τη Δευτέρα 23 Μαρτίου.

Ο Πασχάλης Αποστολίδης της AbbVie Pharmaceuticals εξελέγη νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), μετά την πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου τη Δευτέρα 23 Μαρτίου.

Η ανάδειξη του κ. Αποστολίδη στο αξιώμα του προέδρου του ΔΣ ήταν ομόφωνη, ενώ επίσης ομόφωνα εξελέγη αναπληρωτής πρόεδρος του ΣΦΕΕ, ο Κωνσταντίνος Παναγούλιας, γενικός διευθυντής της Vian και αντιπρόεδρος της Vianex.

Αντιπρόεδροι εξελέγησαν οι:
– Κωνσταντίνος Ευριπίδης (διευθύνων σύμβουλος Genesis Pharma), υπεύθυνος για θέματα Οφειλών/Ομολόγων/Φορολογικών Θεμάτων,
– Σταύρος Θοδωράκης (διευθύνων σύμβουλος Ελλάδας και Κύπρου Chiesi), υπεύθυνος για θέματα ΕΟΦ,
– Μάριος Κοσμίδης (γενικός διευθυντής Win Medica), υπεύθυνος για θέματα ΕΟΠΥΥ/Λίστας Αποζημίωσης/ Clawback,
– Κωνσταντίνος Παναγούλιας (γενικός σιευθυντής Vian και αντιπρόεδρος Vianex), υπεύθυνος για θέματα Ανάπτυξης και Νοσοκομείων,
– Ολύμπιος Παπαδημητρίου (γενικός διευθυντής Novo Nordisk Ελλάς), υπεύθυνος για θέματα Τιμολόγησης,
– Σπύρος Φιλιώτης (αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής Pharmaserve-Lilly), υπεύθυνος της Ειδικής Επιτροπής Κλινικών Μελετών.

Γενικός Γραμματέα εξελέγη ομόφωνα o Κωνσταντίνος Κοφινάς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ελλάδος και Κύπρου της Merck. Στην θέση του Ταμία εξελέγη ο Νικόλαος Βαρελάς, διευθύνων σύμβουλος της Galenica.

Μέλη οι:
– Roberto Greco, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ελλάδας και διευθυντής Χωρών Αδριατικής GlaxoSmithKline Greece – πρόεδρος PhRMA Innovation Forum Greece,
– Δημήτριος Αναγωστάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ελλάδας και Κύπρου Boehringer Ingelheim,
– Μάρκος Γερασόπουλος, πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής Ομίλου Sanofi Aventis Ελλάδας,
– Μάριος Κάτσικας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Proton Pharma,
– Νικόλαος Κεφαλάς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Janssen-Cilag Greece
– Κωνσταντίνος Φρουζής, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής Novartis Ελλάδος.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, Πασχάλης Αποστολίδης αφού ευχαρίστησε τα μέλη του ΣΦΕΕ για την συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία υπογράμμισε ότι οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις μπορούν να είναι διπλή δύναμη οικονομικής ανάπτυξης και δύναμη έμπρακτης υποστήριξης του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας υγείας, συμπληρώνοντας ότι «με την εμπέδωση σχέσεων εμπιστοσύνης με την Πολιτεία που θα οδηγήσουν σε ρεαλιστικές αποφάσεις μπορούμε να προσφέρουμε στην οικονομία και την κοινωνία τη στήριξη που χρειάζεται και το όραμα που απαιτείται για ένα καλύτερο αύριο».

Πρωτεύουσας σημασίας για το ΣΦΕΕ είναι επίσης η διατήρηση και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας τόσο των ελληνικών όσο και των πολυεθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Τέλος, αδιαπραγμάτευτη είναι η πρόσβαση όλων των πολιτών στις θεραπείες, πολλώ δε μάλλον και στις καινοτόμες θεραπείες, γεγονός που ενισχύει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή στη χώρα μας.

health.in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr