Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα Ποταμιού - ΑΝΕΛ για την παρέλαση και το γλέντι της 25ης Μαρτίου

Κόντρα Ποταμιού – ΑΝΕΛ για την παρέλαση και το γλέντι της 25ης Μαρτίου

«Μόνο οι χλαμύδες και το χουντικό κιτς των συνταγματαρχών θα λείπουν από τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου που οραματίστηκε ο υπουργός Αμύνης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, προσθέτοντας ότι «το "όραμα" του γνωστού εθνολαϊκιστή αρχηγού των ΑΝΕΛ προσυπέγραψε με ανεξήγητη (;) ευκολία η αρμόδια περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου». «Βλέπει "χουντικά" στοιχεία εκεί που δεν υπάρχουν, ενώ αδυνατούν ή δεν θέλουν να αντιληφθούν τις πραγματικές χούντες» απαντούν οι ΑΝΕΛ.

«Μόνο οι χλαμύδες και το χουντικό κιτς των συνταγματαρχών θα λείπουν από τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου που οραματίστηκε ο υπουργός Αμύνης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, προσθέτοντας ότι «το «όραμα» του γνωστού εθνολαϊκιστή αρχηγού των ΑΝΕΛ προσυπέγραψε με ανεξήγητη (;) ευκολία η αρμόδια περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου».

«Βλέπει «χουντικά» στοιχεία εκεί που δεν υπάρχουν, ενώ αδυνατούν ή δεν θέλουν να αντιληφθούν τις πραγματικές χούντες» απαντούν οι ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του, το Ποτάμι χαρακτηρίζει ως επικίνδυνη γελοιότητα κάθε προσπάθεια «εξύψωσης του λαϊκού φρονήματος» με στρατιωτικές μπάντες, που θα παίζουν εναλλάξ εμβατήρια και δημοτικά, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, και υποστηρίζει ότι «η χρήση των εθνικών επετείων και συμβόλων με το συγκεκριμένο «πολιτιστικό» styling των μετεμφυλιακών χρόνων και της χουντικής επταετίας στην Ελλάδα του 2015 δεν είναι ούτε αθώα ούτε για να «διασκεδάσει ο λαός». Είναι πηγή μεγάλων προβλημάτων αυτής της κοινωνίας».

Το Ποτάμι συμπληρώνει: «Είναι μια βιτρίνα που έχει σπάσει εδώ και καιρό. Είναι η Ελλάδα των ανισοτήτων. Αρτος για τους ημέτερους – θεάματα για το πόπολο. Είναι η Ελλάδα της απομόνωσης και της μακαριότητας. Είναι η Ελλάδα που στο εσωτερικό κομπάζει και στο εξωτερικό άλλοτε λεονταρίζει κι άλλοτε επαιτεί. Είναι μια Ελλάδα που πληγώνει τα παιδιά της, που παίρνουν το δρόμο της μετανάστευσης ή της ανεργίας. Είναι μια Ελλάδα που κρύβει την πραγματικότητά της κάτω από το χαλάκι ενός μουχλιασμένου εθνικισμού».

Σύμφωνα με το Ποτάμι, «οι εθνικές επέτειοι χρησιμοποιούνται από κάποιους ως μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να βγουν στη δημοσιότητα. Ένα κλείσιμο του ματιού στα ακροδεξιά ακροατήρια για τα οποία έχουν ανοίξει διάπλατα οι πόρτες των ΑΝΕΛ. Είναι άλλωστε μαζί με τη Χρυσή Αυγή το μόνο πολιτικό κόμμα που μιλάει για δικαιώματα αποκλειστικά σε «Έλληνες το γένος»».

«Η αξιοπρέπεια και η ελπίδα δεν έρχονται με στρατιωτικές διατάξεις. Ούτε με πολυδάπανες στρατιωτικές παρελάσεις. Αυτό που στήνουν στο Σύνταγμα και σε άλλες πόλεις είναι μια εθνικιστική μετάλλαξη της Εθνικής επετείου, ένας εθνικιστικός φερετζές που θέλει να απομακρύνει τους Έλληνες από το σύγχρονο περιεχόμενο του υγιούς πατριωτισμού» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι και ζητάει τόσο από την περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου, όσο και από τον κ. Καμμένο αναλυτικό οικονομικό απολογισμό» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Απάντηση ΑΝΕΛ

«Αν κάτι έρχεται από το παρελθόν, δεν είναι παρά οι εμμονές, οι ιδεοληψίες και οι δογματικές αγκυλώσεις των κατά φαντασία …»πρωταγωνιστών» της πολιτικής σκηνής που δεν συνειδητοποιούν ότι καταντούν γραφικοί εν ονόματι ενός ψευδώνυμου «κοσμοπολιτισμού».

»Η πολιτική μυωπία των κατά φαντασία …»πρωταγωνιστών» είναι όμως οφθαλμοφανής: Βλέπουν «χουντικά» στοιχεία εκεί που δεν υπάρχουν, ενώ αδυνατούν ή δεν θέλουν να αντιληφθούν τις πραγματικές χούντες: την καταναγκαστική επιβολή των μνημονίων και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που πληγώνουν τα παιδιά μας. Αλλά, αυτά για όσους κολυμπούν στο ρεύμα του Ποταμιού είναι «ψιλά γράμματα».

»Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει» αναφέρουν στην απαντητική τους ανακοίνωση οι ΑΝΕΛ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024