Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σακελλαρίδης: Η επιστολή Τσίπρα προς Μέρκελ προκάλεσε την επταμερή

Σακελλαρίδης: Η επιστολή Τσίπρα προς Μέρκελ προκάλεσε την επταμερή

Επιβεβαιώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης την επιστολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς την Άνγκελα Μέρκελ στις 15 Μαρτίου, την οποία αποκάλυψαν οι Financial Times. Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενό της δήλωσε ότι «δεν έλεγε τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από αυτό που έχουμε πει από την προηγούμενη εβδομάδα... ότι υπάρχει στενότητα στη ρευστότητα και χρειάζεται να ληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες».

Επιβεβαιώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης την επιστολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς την Άνγκελα Μέρκελ στις 15 Μαρτίου, την οποία αποκάλυψαν οι Financial Times.

Μιλώντας στο MEGA ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως η επιστολή αυτή εστάλη και σε άλλους ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχος, μεταξύ των οποίων ο Φρανσουά Ολάντ και ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενό της δήλωσε ότι «δεν έλεγε τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από αυτό που έχουμε πει από την προηγούμενη εβδομάδα… ότι υπάρχει στενότητα στη ρευστότητα και χρειάζεται να ληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες».

Για το εάν ο κ. Τσίπρας στην επιστολή απειλούσε με πιστωτικό γεγονός ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός είπε στην επιστολή αυτά ακριβώς που είπε και στην επταμερή.

Κληθείς να σχολιάσει αν συνιστά απειλή το να λες πως «αν δεν ξεμπλοκάρεις τη χρηματοδότηση και φτάσω στο σημείο να διαλέξω ανάμεσα στο να πληρώσω το ΔΝΤ ή μισθούς και συντάξεις θα διαλέξω τις συντάξεις» απάντησε πως «δεν είναι απειλή, είναι η πραγματικότητα».

Όπως είπε ο κ. Σακελλαρίδης, με την επιστολή αυτή πυροδοτήθηκε η επταμερής συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. «Σε αυτή τη συνάντηση συζητήθηκαν όλα αυτά τα θέματα και δόθηκε και απάντηση» τόνισε.

ΑΝΕΛ: Υπερήφανη στάση

«Υπερήφανη στάση δεν είναι να υπακούς και να εκτελείς τις εντολές των δανειστών ως yesman χωρίς να κάνεις την παραμικρή διαπραγμάτευση, την ώρα που ο λαός στενάζει από τα σκληρά μέτρα λιτότητας.

»Υπερήφανη στάση δεν είναι να εκλιπαρείς για δανεισμό και ταυτόχρονα να υλοποιείς τιμωρητικές πολιτικές σε βάρος ενός ολόκληρου λαού και να οδηγείς τη χώρα στην οικονομική ασφυξία στο όνομα μιας δήθεν «εξυγίανσης» που αποδεικνύεται στην πράξη ατελέσφορη και, το χειρότερο, χωρίς τέλος.

»Αντιθέτως, υπερήφανη στάση είναι να αγωνίζεσαι να βγάλεις τη χώρα από τα μνημόνια, περιγράφοντας στους Ευρωπαίους συνομιλητές σου την αληθινή και όχι την εικονική κατάσταση της χώρας σου και θέτοντας τα πραγματικά διλήμματα.

»Αυτό επιχειρεί η σημερινή κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχοντας τη στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Προέδρου του Κινήματος και Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

»Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να τεθεί η συζήτηση σε σωστές βάσεις για την έξοδο της Πατρίδας μας από την οικονομική κρίση. Ούτε με προσπάθειες εξωραϊσμού, ούτε με ιδεοληπτικές αγκυλώσεις και ψυχαναγκασμούς «προφητών» πάσης φύσεως που είτε προκαλούν πανικό για να «δικαιωθούν» εκ των υστέρων, είτε κορυβαντιούν μόνο και μόνο για να ακουστούν πως… υπάρχουν».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024