Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νουαγιέ: Έσχατη επιλογή οι κεφαλαιακοί έλεγχοι στην Ελλάδα

Νουαγιέ: Έσχατη επιλογή οι κεφαλαιακοί έλεγχοι στην Ελλάδα

Ως την έσχατη επιλογή χαρακτήρισε την εισαγωγή κεφαλαιακών ελέγχων στη Ελλάδα το μέλος του διοικητικού συμβούλιο της ΕΚΤ, Κριστιάν Νουαγιέ. Ερωτηθείς για την Ελλάδα ανέφερε πως η ΕΚΤ εξετάζει σε εβδομαδιαία βάση την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στον έκτακτο μηχανισμό και επανέλαβε πως ο ELA δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης.

Ως την έσχατη επιλογή χαρακτήρισε σήμερα Δευτέρα την εισαγωγή κεφαλαιακών ελέγχων στη Ελλάδα το μέλος του διοικητικού συμβούλιο της ΕΚΤ, Κριστιάν Νουαγιέ, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

O Νουαγιέ ερωτηθείς για την Ελλάδα ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζει σε εβδομαδιαία βάση την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) και επανέλαβε πως ο ELA δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης.

Απαντώντας σχετικά με το ενδεχόμενο εισαγωγής κεφαλαιακών ελέγχων ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης είπε πως οι κεφαλαιακοί έλεγχοι για την Ελλάδα είναι η τελευταία επιλογή (last resort).

Ο ίδιος τόνισε πως όλοι θέλουν να δουν την Ελλάδα να αποκαθιστά την εμπιστοσύνη με πειστικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις για να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα. «Η υπόλοιπη ευρωζώνη θέλει να δει την Ελλάδα να προωθεί ένα σαφές μονοπάτι μεταρρυθμίσεων» είπε.

Ακόμη, υποστήριξε πως η αποδυνάμωση του ευρώ είναι το αποτέλεσμα των δυνάμεων της αγοράς, αλλά και ότι η πτώση των τιμών του πετρελαίου σε γενικές γραμμές βοηθά την οικονομία.

Ερωτηθείς για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ ανάφερε αφενός πως δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για την ΕΚΤ στην αγορά χρέους, ενώ εξέφρασε την άποψη πως το QE δεν προκαλεί «φούσκες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024