Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Τυνησία «κηρύσσει πόλεμο» στην τρομοκρατία μετά την αιματηρή επίθεση

Η Τυνησία «κηρύσσει πόλεμο» στην τρομοκρατία μετά την αιματηρή επίθεση

Στον απόηχο του μακελειού στο μουσείο Μπάρντο στην Τύνιδα, ο πρόεδρος της Τυνησίας κήρυξε «ανελέητο πόλεμο» στην τρομοκρατία, λέγοντας πως η χώρα θα παλέψει μέχρι «την τελευταία ανάσα». Ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 20, οι περισσότεροι εκ των οποίων ξένοι τουρίστες, ενώ δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει το υπόβαθρο της επίθεσης και, κυρίως, από πού προέρχονταν οι δράστες. Οι ξένες ηγεσίες καταδικάζουν η μία μετά την άλλη την επίθεση, επιβεβαιώνοντας σταδιακά τις αναφορές για τους νεκρούς ξένους υπηκόους. Ταυτοποιήθηκαν οι δύο δράστες.

Στον απόηχο του μακελειού στο μουσείο Μπάρντο στην Τύνιδα, ο πρόεδρος της Τυνησίας κήρυξε «ανελέητο πόλεμο» στην τρομοκρατία, λέγοντας πως η χώρα θα παλέψει μέχρι «την τελευταία ανάσα».

Ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 20, οι περισσότεροι εκ των οποίων ξένοι τουρίστες, ενώ δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει το υπόβαθρο της επίθεσης και, κυρίως, από πού προέρχονταν οι δράστες. Οι ξένες ηγεσίες καταδικάζουν η μία μετά την άλλη την επίθεση, επιβεβαιώνοντας σταδιακά τις αναφορές για τους νεκρούς ξένους υπηκόους.

Η Τύνιδα ανακοίνωσε πως ταυτοποίησε τους δύο νεκρούς δράστες, δίνοντας τα ονόματά τους στη δημοσιότητα. Είναι οι Γιασίν Αμπίντι και Χάτεμ Χαχνάουι, και το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πως «πιθανότατα» πρόκειται για Τυνήσιους.

«Αυτές οι κτηνώδεις μειοψηφίες δεν μας τρομάζουν. Θέλω να καταλάβω όλος ο λαός της Τυνησίας πως βρίσκόμαστε σε πόλεμο με τους τρομοκράτες» είπε ο πρόεδρος Χαμπίμπ Εσίντ.

Μέχρι και το πρωί της Πέμπτης, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση -η οποία, προφανώς, έχει όλα τα σημάδια δράσης ισλαμιστών. Οι Αρχές επικεντρώνονται στην αναζήτηση συνεργών.

Την ώρα της επίθεσης, στο Κοινοβούλιο -πολύ κοντά στο ίδιο το μουσείο- συζητείτο η νέα αντιτρομοκρατική νομοθεσία.

Η Τυνησία, υπενθυμίζεται, είναι η μοναδική χώρα από την οποία πέρασε η λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη» και δεν κατέληξε, με τον έναν τρόπο ή τον άλλον, να πέφτει σε χάος.

Το βράδυ μετά την επίθεση, πολλοί βγήκαν με κεριά στους δρόμους της πρωτεύουσας και συγκεντρώθηκαν μπροστά στο μουσείο, ως φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων και ως αντίδραση στην τρομοκρατία.

Μέχρι στιγμής, η γαλλική κυβέρνηση έχει επιβεβαιώσει πως μεταξύ των νεκρών βρίσκονται δύο Γάλλοι υπήκοοι. Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει επιβεβαιώσει τρεις νεκρούς Ιάπωνες. Η Πολωνία έχει επιβεβαιώσει δύο νεκρούς υπηκόους. Ο αριθμός των τραυματιών ξεπερνά τους 40.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024