Σε απεργία πείνας οι κρατούμενοι Νοσοκομείου Φυλακών Κορυδαλλού
Σε απεργία πείνας προχωράνε οι κρατούμενοι ασθενείς του Νοσοκομείου Φυλακών Κορυδαλλού, με πέντε εξ αυτών να απειλούν πως θα αυτοκτονήσουν, λόγω του νομοσχεδίου που αναμένεται να φτάσει το επόμενο διάστημα προς ψήφιση στη Βουλή και αφορά την αποφυλάκιση κρατουμένων με μεγάλα ποσοστά αναπηρίας.
Σε απεργία πείνας προχωράνε οι κρατούμενοι ασθενείς του Νοσοκομείου Φυλακών Κορυδαλλού, με πέντε εξ αυτών να απειλούν πως θα αυτοκτονήσουν, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που αναμένεται να φτάσει το επόμενο διάστημα προς ψήφιση στη Βουλή και αφορά την αποφυλάκιση κρατουμένων με μεγάλα ποσοστά αναπηρίας.
Ο ασθενής κρατούμενος, Γ., μιλώντας στο in.gr, εξήγησε τους λόγους που οι έγκλειστοι του νοσοκομείου στον Κορυδαλλό ξεκινούν απεργία πείνας, με πέντε εξ αυτών να απειλούν ότι θα αυτοκτονήσουν.
«Οι ιθύνοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης θέλουν να βγάλουν μόνο τον Ξηρό έξω και όλοι οι άλλοι με βαριές ασθένειες να παραμείνουν στο “κολαστήριο”. Όσοι δικαιούμασταν να αποφυλακιστούμε με το ισχύον καθεστώς, μας κόβουν ουσιαστικά την υπό όρους απόλυση.
«Βάσει του άρθρου 110Α καταργούν την υπό όρους απόλυση στους χρόνια πάσχοντες, θέτοντας ποσοστά αναπηρίας και όρια έκτισης ποινής, κάτι που δεν υπήρχε πριν. Με αυτόν τον τρόπο, άνθρωποι που ήδη έχουν υπογράψει να αποφυλακιστούν ή που περίμεναν ότι αυτό θα γίνει άμεσα, θα παραμείνουν έγκλειστοι» λέει.
Η συγκεκριμένη διάταξη ήταν ανθρωπιστικού χαρακτήρα και δεν έθετε κανένα όριο ως προς την έκτιση της ποινής, συνεχίζει, τονίζοντας ότι η αποφυλάκιση θα είναι πλέον δυνατή μόνο αν κάποιος κρατούμενος πάσχει από συγκεκριμένη ασθένεια. «Για αυτούς που δεν υπάγονται σε αυτήν την διάταξη, δεν έχει προβλεφθεί τίποτα, εξισώνοντας, δηλαδή, τους υγιείς κρατούμενους με τους ασθενείς».
Σχετικά με τα πάγια αιτήματά τους, αναφέρει ότι «δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας, αλλά και την εξασφάλιση ενός ασθενοφόρου».
Ακόμα δεν έχει διαταχτεί ΕΔΕ για τον θάνατο του κρατούμενου που πέθανε, περιμένοντας να τον μεταφέρουν σε κάποιο νοσοκομείο ενώ, όπως λέει, «δεν έχει μεταφερθεί ο σταθμός νοσηλείας στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου, ούτε έχουν προσληφθεί γιατροί και νοσηλευτές, όπως μας είχαν υποσχεθεί».
Ο Γ. θεωρεί πως αντί να βελτιωθεί η κατάσταση, αυτή χειροτερεύει μέσα στο νοσοκομείο και αυτός είναι ο λόγος που προχωράνε οι κρατούμενοι σε απεργία πείνας.
«Πέντε άνθρωποι απειλούν να αυτοκτονήσουν, τους οποίους κρατάμε σε ανωνυμία για να μην τους βρουν και τους εξαφανίσουν, ξαφνικά, πηγαίνοντάς τους στο ψυχιατρείο. Τον έναν, μάλιστα, τον προλάβαμε λίγο πριν κρεμαστεί.
»Ο συγκεκριμένος θα αποφυλακιζόταν τον Ιούνιο και αυτοί τον κρατάνε μέσα με αυτό το νομοσχέδιο για άλλα τρία χρόνια, και βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο καρκίνου» καταλήγει προειδοποιώντας πως «θα δώσουμε και την τελευταία ρανίδα του αίματός μας για να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο».
Άγγελος Προβολισιάνος
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442