Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lufthansa: Ακυρώνεται το 50% των πτήσεων της Τετάρτης, λόγω απεργίας

Lufthansa: Ακυρώνεται το 50% των πτήσεων της Τετάρτης, λόγω απεργίας

Η Lufthansa ακύρωσε 750 πτήσεις, πάνω από τις μισές επί του συνόλου της πτητικής της δραστηριότητας, εξαιτίας της προγραμματισμένης για την Τετάρτη απεργίας των πιλότων της. Το συνδικάτο Vereinigung Cockpit (VC), ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι προχωρά σε κινητοποίηση, τη δεύτερη για το 2015.

Η Lufthansa ακύρωσε 750 πτήσεις, πάνω από τις μισές επί του συνόλου της πτητικής της δραστηριότητας, εξαιτίας της προγραμματισμένης για την Τετάρτη απεργίας των πιλότων της.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, το συνδικάτο των πιλότων προκήρυξε απεργία και για την Πέμπτη.

Η απεργία, η οποία επηρεάζει χιλιάδες επιβάτες της εταιρείας, αποτελεί το αποκορύφωμα της μακράς διαμάχης του γερμανικού αερομεταφορέα με τους πιλότους, λόγω των σχεδίων επέκτασης των θυγατρικών της εταιρειών χαμηλού κόστους, αλλά και των σχεδίων της πρόωρης συνταξιοδότησης.

Η εταιρεία θέλει να μειώσει το λειτουργικό κόστος της και να επαναδιαπραγματευθεί τις συμβάσεις εργασίας, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί αερομεταφορείς χαμηλού κόστους.

Τα σχέδια της Lufthansa βρίσκουν όμως αντίσταση από τους πιλότους, οι οποίοι το 2014 προχώρησαν σε 10 απεργιακές κινητοποιήσεις.

Το συνδικάτο Vereinigung Cockpit (VC), ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι προχωρά σε απεργιακή κινητοποίηση, τη δεύτερη για το 2015, η οποία θα επηρεάσει τις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Το συνδικάτο ανέφερε επίσης ότι παραμένει αμετάπειστο όσον αφορά τις προσπάθειες της Lufthansa να μεταβάλει προς το χειρότερο τους εργασιακούς όρους για τους νεότερους πιλότους.

Η εταιρεία είχε προγραμματισμένες για την Τετάρτη 1.400 πτήσεις και η απεργία των πιλότων πλήττει 80.000 επιβάτες, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Lufthansa.

Η Lufthansa, η οποία θεωρεί ότι η ανάπτυξή της εξαρτάται από την περικοπή του κόστους, απαντώντας στην κήρυξη της απεργίας κάλεσε το συνδικάτο των πιλότων σε νέο γύρο συνομιλιών.

Οι απεργίες των πιλότων και το προσωπικό ασφαλείας, κόστισαν πέρυσι στη Lufthansa περίπου 232 εκατ. ευρώ.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία προέβλεψε αύξηση των καθαρών κερδών για το τρέχον έτος, αλλά με την σημείωση ότι η πρόβλεψη δεν περιλαμβάνει το κόστος ενδεχόμενων νέων απεργιακών κινητοποιήσεων.

Το συνδικάτο των πιλότων έχει ζητήσει την παρέμβαση της διαιτησίας για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων, όπως το ζήτημα της μείωσης του κόστους για τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων σε τουριστικούς προορισμούς και για τις αμοιβές.

ΗLufthansa δέχεται τη διαιτησία μόνο για το θέμα των παροχών στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ένα καθεστώς που επιτρέπει στους πιλότους να συνταξιοδοτούνται στα 55 τους χρόνια και να λαμβάνουν ένα μέρος του μισθού τους μέχρι την κύρια ηλικία συνταξιοδότησης που είναι τα 65 έτη.

Η Lufthansa δέχεται να παραμείνει αυτό το καθεστώς για τους πιλότους που ξεκίνησαν να εργάζονται στην εταιρεία πριν από το 2014, αλλά θέλει να αυξήσει τη μέση ηλικία συνταξιοδότησης στα 61 έτη. Η διοίκηση της εταιρείας λέει ότι η σημερινή μέση ηλικία συνταξιοδότησης για τους πιλότους της είναι τα 59,5 έτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024