Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Γραφική και επικίνδυνη η συμπεριφορά του νάρκισσου Βαρουφάκη

ΠΑΣΟΚ: Γραφική και επικίνδυνη η συμπεριφορά του νάρκισσου Βαρουφάκη

Επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για «γραφικές και επικίνδυνες πολιτικές συμπεριφορές» από έναν υπουργό Οικονομικών που «μέσα στο ναρκισσισμό του δεν έχει αίσθηση της ευθύνης του για την βαθιά και μακροπρόθεσμη ζημιά που κάνει στη χώρα». Την ενόχληση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η αναφορά του κ. Βαρουφάκη, ότι οι προηγούμενοι υπουργοί «είχαν κακομάθει τους εταίρους μας» και εκείνοι «είχαν συνηθίσει να λένε: "forget it Giannis, Kostas, Kyriakos".

Επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ μετά την χθεσινοβραδυνή συνέντευξή του στο Mega. Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «γραφικές και επικίνδυνες πολιτικές συμπεριφορές» από έναν υπουργό Οικονομικών που «μέσα στο ναρκισσισμό του δεν έχει αίσθηση της ευθύνης του για την βαθιά και μακροπρόθεσμη ζημιά που κάνει στη χώρα».

Το ΠΑΣΟΚ εγκαλεί, δε, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το ότι «επέλεξε και ανέχεται» τον κ. Βαρουφάκη.

Την ενόχληση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η αναφορά του υπουργου Οικονομικών ότι οι προηγουμενοι υπουργοί «έχουν κακομάθει τους εταίρους μας», οι οποίοι «έχουν συνηθίσει μια σειρά από υπουργούς οι οποίοι κάθονται στην ουρά έξω από το γραφείο υπαλλήλων της τρόικα και περιμένουν να τους αποδεχτούν, αν τους δουν, ώστε να αιτηθούν κάποια πράγματα. Έχουν συνηθίσει κάποιοι άλλοι να λένε «forget it Giannis, Kostas, Kyriakos» και αμέσως αυτοί που οποίους απευθύνονται να ξεχνάνε αυτό που είχαν πει προηγουμένως».

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του κόμματος: «Στην χθεσινοβραδινή πολλοστή τηλεοπτική του εμφάνιση, ερωτώμενος για τον ορυμαγδό ανοικτών επιθέσεων που δέχεται από τους ομολόγους του, αντί να προσπαθήσει να δώσει μια ουσιαστική απάντηση που προστατεύει το εθνικό συμφέρον και δίνει κάποια στοιχειώδη προοπτική, περίεπεσε και πάλι στο βαρύ αντιδημοκρατικό ατόπημα να συκοφαντήσει τις προηγούμενες κυβερνήσεις και όλους τους προκατόχους του.

»Όλοι ήσαν «προσκυνημένοι», «υποτεταγμένοι», έτοιμοι να δεχθούν τις επιθυμίες της γερμανικής κυβέρνησης!

»Αυτά λέει ο υπουργός Οικονομικών που:

  • υπέγραψε την παράταση της κύριας σύμβασης χρηματοοικονομικής διευκόλυνσης, δηλαδή του προγράμματος / μνημονίου, χωρίς έγκριση της Βουλής και τώρα κρύβει το κείμενο που υπέγραψε από τη Βουλή και ιδίως από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,
  • του πήραν μέσα από τα χέρια τα 11 δισ. του ΤΧΣ και τα έθεσαν υπό τον αποκλειστικό έλεγχο του EFSF,
  • εκλιπαρεί κάθε εβδομάδα την ΕΚΤ και τον κ. Ντράγκι για μια μικρή αύξηση του ELA και οδηγεί σε αδιέξοδο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα,
  • πήγε τη χώρα πίσω, βαθύτερα στο τρέχον μνημόνιο και μετά στο μνημόνιο 3,
  • επιδείνωσε μέσα σε λίγες εβδομάδες όλα τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας

»Αυτά λέει ο υπουργός που εγκατέλειψε μέσα σε λίγες ημέρες την προσπάθεια παραμετρικής βελτίωσης του χρέους, δηλαδή την αξιοποίηση των αποφάσεων του 2012.

»Αυτός λοιπόν ο υπουργός που, μέσα στον ναρκισσισμό του, είναι προφανές ότι δεν έχει αίσθηση της ευθύνης του για τη βαθειά και μακροπρόθεσμη ζημιά που κάνει στη χώρα.

»Βαυκαλίζεται δε ότι κάνει διαπραγμάτευση, αντί με συστολή να μελετήσει το πώς έγινε η πραγματική διαπραγμάτευση υπό τραγικές συνθήκες, διαπραγμάτευση που έφερε το πιο ευνοϊκό δάνειο που έχει λάβει ποτέ χώρα, μαζί με το μεγαλύτερο κούρεμα και τη ριζικότερη αναδιάρθρωση χρέους στα διεθνή χρονικά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024