Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατέθεσε στον ανακριτή Διαφθοράς ο Δ.Μελισσανίδης

Κατέθεσε στον ανακριτή Διαφθοράς ο Δ.Μελισσανίδης

Στον ανακριτή Διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, που χειρίζεται τη δικογραφία με τους 16 κατηγορούμενους παράγοντες του ποδοσφαίρου, κατέθεσε ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο κύκλος των καταθέσεων που λαμβάνει ο ανακριτής για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης αναμένεται να ολοκληρωθεί με την κατάθεση του Αλέξη Κούγια που είναι προγραμματισμένη για αύριο, Τετάρτη. Αμέσως μετά, ο ανακριτής θα αρχίσει να καλεί σε απολογία τους πρώτους κατηγορούμενους στην υπόθεση. Φεύγοντας από το ανακριτικό γραφείο, ο κ. Μελισσανίδης δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση.

Στον ανακριτή Διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, που χειρίζεται τη δικογραφία με τους 16 κατηγορούμενους παράγοντες του ποδοσφαίρου, κατέθεσε ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης.

Η υπόθεση, για την οποία, μεταξύ άλλων αδικημάτων, έχει απαγγελθεί κατηγορία για εγκληματική οργάνωση, έφθασε στο ανακριτικό γραφείο έπειτα από μεγάλη πολύμηνη έρευνα που διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αριστείδης Κορέας, για διαφθορά στο ποδόσφαιρο. Ο εισαγγελικός λειτουργός, με πολυσέλιδο πόρισμα που παρέδωσε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, τον περασμένο Δεκέμβριο, ανέφερε την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, η οποία φέρεται να δρούσε από το 2011 έως το 2013.

Η δίωξη, που ασκήθηκε με βάση τα ευρήματα του κ. Κορέα, περιλαμβάνει πλην της κατηγορίας για εγκληματική οργάνωση που βαρύνει επτά από τους 16 κατηγορούμενους, αδικήματα όπως αυτά της απάτης σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, απόπειρας εκβίασης και δωροδοκίας και δωροληψίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα.

Στους κατηγορούμενους, τα ονόματα των οποίων δεν είχε δημοσιοποιήσει η Εισαγγελία, περιλαμβάνονται τρία μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ) και δύο προέδρους ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας.

Ο κύκλος των καταθέσεων που λαμβάνει ο ανακριτής για την υπόθεση αναμένεται να ολοκληρωθεί με την κατάθεση του Αλέξη Κούγια που είναι προγραμματισμένη για αύριο, Τετάρτη. Αμέσως μετά, ο ανακριτής θα αρχίσει να καλεί σε απολογία τους πρώτους κατηγορούμενους στην υπόθεση.

Φεύγοντας από το ανακριτικό γραφείο, ο κ. Μελισσανίδης δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024