Η FIBA Europe παύει τη λειτουργία της Αδριατικής Λίγκας
Την απόφαση να παύσει τη λειτουργία της Αδριατικής Λίγκας και να αναγνωρίσει τη Βαλκανική Λίγκα έλαβε την Κυριακή η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μπάσκετ κατά την 4η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, στην πόλη Τέγκερνζε της Γερμανίας.
Την απόφαση να παύσει τη λειτουργία της Αδριατικής Λίγκας και να αναγνωρίσει τη Βαλκανική Λίγκα έλαβε την Κυριακή η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μπάσκετ κατά την 4η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, στην πόλη Τέγκερνζε της Γερμανίας.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, η FIBA Europe «η αναγνώριση μίας Λίγκας μπορεί να σταματήσει να ισχύει, όταν μία Λίγκα δεν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις και τους εσωτερικούς κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και το γενικό στάτους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.
Η Αδριατική Λίγκα απέτυχε να παρουσιάσει επαρκείς πληροφορίες σε αρκετά από τα παραπάνω, όταν της ζητήθηκε να το πράξει από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και την Παγκόσμια Ομοσπονδία.
Προκειμένου να μη διαταραχθεί η διοργάνωση φέτος από τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη, κάτι που θα είχε επακόλουθο στις ομάδες που συμμετέχουν, συμφωνήθηκε ότι η διαγραφή θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της τρέχουσας σεζόν της Αδριατικής Λίγκας».
Στις 12 Δεκεμβρίου 2014, FIBA και FIBA Europe είχαν αποστείλει προειδοποιητική επιστολή στον πρόεδρο της Αδριατικής Λίγκας, Ράντοβαν Λόρμπεκ, θέτοντας εν αμφιβόλω τη νομιμότητα, τη διαφάνεια και τη λειτουργία της διοργάνωσης.
Την επιστολή υπέγραφαν ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIBA), Πάτρικ Μπάουμαν, και ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Καμίλ Νόβακ. Η FIBA καλούσε την Αδριατική λίγκα να αποδείξει πώς λειτουργεί χωρίς χορηγούς, πως δεν συνδέεται άμεσα με συγκεκριμένες εταιρίες (κατονομάζονται στην επιστολή) και πως δεν επηρεάζεται η εξέλιξη της διοργάνωσης από τέτοιες εταιρίες.
Η FIBA απαιτούσε από τον Ράντοβαν Λόρμπεκ άμεση απάντηση (μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου) με παρουσίαση αναλυτικών στοιχείων για τον τρόπο λειτουργίας του πρωταθλήματος.
Ενημέρωνε δε τον πρόεδρο της Αδριατικής Λίγκας πως, αν έστω και ένας σύλλογος που συμμετέχει στη διοργάνωση δεν αποδέχεται την τρέχουσα μορφή του πρωταθλήματος της ABA, τότε η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα προχωρήσει σε παύση της λειτουργίας της Αδριατικής Λίγκας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φοβερά λόγια του Φεράν Τόρες: «Το γκολ το έβαλαν 47 εκατομμύρια Ισπανοί όχι εγώ»
- Ισπανία – Αργεντινή: Δίκαιο και άδικο…
- H απονομή στην Ισπανία – Δεν έφευγε από το πλάνο ο Τραμπ μέχρι να σηκώσει ο Ρόδρι την κούπα (vids)
- Μία εικόνα, χίλιες λέξεις: Τα δάκρυα του Μέσι μετά τον χαμένο τελικό της Αργεντινής [βίντεο]
- Η παράδοση του… στέμματος: Αγκαλιά Μέσι – Γιαμάλ μετά τον τελικό (vid, pics)
- «Σάρωσε» η Ισπανία: MVP ο Ρόδρι, καλύτερος τερματοφύλακας ο Σιμόν, κορυφαίος νέος ο Κουμπαρσί (vids)
- Τα εντυπωσιακά ρεκόρ της Ισπανίας και του Ντε λα Φουέντε!
- Οι «χειροπέδες» του Ντε Λα Φουέντε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442