Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύπελλο Αγγλίας και «μάχες» σε Ιταλία, Ισπανία στο προσκήνιο

Κύπελλο Αγγλίας και «μάχες» σε Ιταλία, Ισπανία στο προσκήνιο

Τριήμερο κυπέλλου στην Αγγλία, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο ματς της Δευτέρας, όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Αρσεναλ. Αυτός είναι ο σημαντικότερος από τους τέσσερις προημιτελικούς, με τις δύο ομάδες να στοχεύουν στον μοναδικό τίτλο που μπορούν ρεαλιστικά να διεκδικήσουν. Παιχνίδι που μπορεί να αλλάξει (εκ νέου) τα δεδομένα στην μάχη του τίτλου στο ισπανικό πρωτάθλημα διεξάγεται το απόγευμα του Σαββάτου στο νέο «Σαν Μαμές», όπου η Αθλέτικ Μπιλμπάο φιλοξενεί στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Ρεάλ Μαδρίτης. Στην Ιταλία, η Ρόμα δοκιμάζεται στην έδρα της Κιέβο, που ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει τη σωτηρία της, ενώ αντίθετα η Γιουβέντους φιλοξενεί στο Τορίνο την αδιάφορη Σασουόλο στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής.

Τριήμερο κυπέλλου στην Αγγλία, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο ματς της Δευτέρας, όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Αρσεναλ. Αυτός είναι ο σημαντικότερος από τους τέσσερις προημιτελικούς, με τις δύο ομάδες να στοχεύουν στον μοναδικό τίτλο που μπορούν ρεαλιστικά να διεκδικήσουν.

Οι «κανονιέρηδες» είναι κάτοχοι του τροπαίου και το «Ολντ Τράφορντ» είναι αναμφίβολα το πιο δυσβατο μονοπάτι που θα αντιμετωπίσουν έως το τέλος. Κι αυτό γιατί έως τώρα έχουν αποκλείσει τη Χαλ, τη Μπράιτον και τη Μίντλεσμπρο, ενώ σε περίπτωση πρόκρισης ο ημιτελικός θα γίνει στο ουδέτερο Γουέμπλεϊ.

Οσο για τη Γιουνάιτεντ, μια… ανώτερη ποδοσφαιρική δύναμη την ωθεί προς τον τελικό καθώς στις προηγούμενες φάσεις απέκλεισε δύο ομάδες Γ’ Εθνικής (Γεόβιλ, Πρέστον) και μία της Δ΄ (Κέμπριτζ), ενώ τώρα τής «έστειλε» στο «Θέατρο των Ονείρων» την Αρσεναλ, τη μοναδική που δεν μπορεί να «υποτάξει» τους «κόκκινους διαβόλους» την περίοδο της παρακμής τους. Μετά την αποχώρηση του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον η Γιουνάιτεντ παραμένει αήττητη από την Αρσεναλ, την οποία μάλιστα νίκησε 2-1 στο «Εμιρείτς» τον Νοέμβριο για την Premier League.

Το πρόγραμμα του κυπέλλου περιλαμβάνει και το τοπικό ντέρμπο, Αστον Βίλα-Γουέστ Μπρομ, μόλις τέσσερις ημέρες μετά την μεταξύ τους αναμέτρηση πρωταθλήματος, στο ίδιο γήπεδο, με τους «Χωριάτες» να επικρατούν 2-1 στο 94′.

Η Λίβερπουλ που κατέκτησε για τελευταία φορά το τρόπαιο το 2006 υποδέχεται τη Μπλάκμπερν, ομάδα Β΄ κατηγορίας (Τσάμπιονσιπ). Στους ημιτελικούς είναι εγγυημένη η παρουσία τουλάχιστον μίας ομάδας από τις μικρότερες κατηγορίες. Η απίστευτη Μπράντφορντ (Γ΄ κατηγορία-League 1) που έχει… πετάξει έξω τη Σάντερλαντ και την Τσέλσι, υποδέχεται τη Ρέντινγκ η οποία βρίσκεται μία κατηγορία πιο πάνω, αλλά η παρουσία της στην Τσάμπιονσιπ είναι μετριότατη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προημιτελικών:

Σάββατο 7/3
Μπράντφορντ – Ρέντινγκ
Αστον Βίλα – Γουέστ Μπρομ

Κυριακή 8/3
Λίβερπουλ – Μπλάκμπερν

Δευτέρα 9/3
Μάντσεστερ Γ. – Αρσεναλ


Στο Campionato…

Στους εννέα βαθμούς παρέμεινε η διαφορά της πρωτοπόρου Γιουβέντους με την Ρόμα μετά το ισόπαλο 1-1 της περασμένης αγωνιστικής στο «Ολίμπικο». Ετσι η «βέκια σινιόρα» ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον, έστω και αν υπολείπονται 13 αγωνιστικές για τη λήξη του Campionato.

Το προσεχές τριήμερο η Ρόμα δοκιμάζεται στην έδρα της Κιέβο, που ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει τη σωτηρία της, ενώ αντίθετα τη Δευτέρα η Γιουβέντους φιλοξενεί στο Τορίνο την αδιάφορη Σασουόλο στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής.

Από εκεί και πέρα η τρίτη Νάπολι υποδέχεται στο «Σαν Πάολο» την Ιντερ, που βρίσκεται αρκετά μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον, αναμένεται το ντέρμπι για την τέταρτη θέση ανάμεσα σε Φιορεντίνα και Λάτσιο στο «Ολίμπικο», με τους «λατσιάλι» να έχουν πέραν της έδρας και προβάδισμα ενός βαθμού έναντι των «βιόλα».

Σε ότι αφορά στη Σαμπντόρια, ανοίγει την αυλαία της αγωνιστικής υποδεχόμενη την Κάλιαρι το Σάββατο, ενώ η συμπολίτισσα της, Τζένοα, φιλοξενείται από την Εμπολι. Στο «Φρίουλι», η Ουντινέζε υποδέχεται την ανεβασμένη Τορίνο.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

Σάββατο 7/3
Σαμπντόρια – Κάλιαρι
Μίλαν – Βερόνα

Κυριακή 8/3
Τσεζένα – Παλέρμο
Κιέβο – Ρόμα
Εμπολι – Τζένοα 8/3
Πάρμα – Αταλάντα 8/3
Ουντινέζε – Τορίνο 8/3
Νάπολι – Ιντερ 8/3

Δευτέρα 9/3

Λάτσιο – Φιορεντίνα
Γιουβέντους – Σασουόλο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 25 αγώνες)

Γιουβέντους 58
Ρόμα 49
Νάπολι 45
Λάτσιο 43
Φιορεντίνα 42
Σαμπντόρια 39
Τορίνο 36
Τζένοα 36 -24αγ.
Ίντερ 35
Μίλαν 34
Παλέρμο 34
Σασουόλο 29
Ουντινέζε 28 -24αγ.
Βερόνα 28
Έμπολι 28
Κιέβο 25
Αταλάντα 23
Κάλιαρι 20
Τσεζένα 19
Πάρμα 10 -23αγ.

* Η Πάρμα έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση ενός βαθμού


Στην Primera Division…

Παιχνίδι που μπορεί να αλλάξει (εκ νέου) τα δεδομένα στην μάχη του τίτλου στο ισπανικό πρωτάθλημα διεξάγεται το απόγευμα του Σαββάτου στο νέο «Σαν Μαμές», όπου η Αθλέτικ Μπιλμπάο φιλοξενεί στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Ρεάλ Μαδρίτης.

Το +4 των «ροχιμπλάνκος» έναντι της δεύτερης Μπαρτσελόνα έχει ήδη μειωθεί στο μισό, μετά την ισοπαλία που έφεραν οι πρωταθλητές Ευρώπης με τη Βιγιαρεάλ την περασμένη εβδομάδα στο «Μπερναμπέου», και μπορεί να εκμηδενιστεί ή και να ανατραπεί πλήρως το Σάββατο, αν οι Βάσκοι υποχρεώσεουν σε νέα απώλεια την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι.

Ολα αυτά δύο εβδομάδες πριν το μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων» στο «Καμπ Νου» και με τους Καταλανούς να έχουν εύκολη αποστολή την Κυριακή το μεσημέρι, όταν υποδέχονται τη Ράγιο Βαγεκάνο. Στη Ρεάλ το επερχόμενο ματς αντιμετωπίζεται ως τελικός, αφού το «Σαν Μαμές» αποτελεί παραδοσιακά μία ιδιαίτερα εχθρική έδρα για τους «μερένγκες» και για τους φίλους της Αθλέτικ κάθε φορά -ανεξαρτήτως αγωνιστικής κατάστασης- η κόντρα με τη Ρεάλ θεωρείται ως το ματς της χρονιάς. Θα πρέπει επιπλέον να συνυπολογιστεί ότι οι Βάσκοι περιμένουν τους Μαδριλένους με την ψυχολογία στα ύψη, μετά τη χθεσινή νίκη επί της Εσπανιόλ και την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου.

Ο Αντσελότι δεν θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τους τραυματίες Σέρχιο Ράμος και Χαμές Ροντρίγκες, αλλά ενδέχεται να συμπεριλάβει στην αποστολή, μετά από τρεις και πλέον μήνες, τον Λούκα Μόντριτς, ο οποίος προπονείται πλέον κανονικά με την ομάδα και υπολείπεται μόνο σε φυσική κατάσταση.

Το άλλο μεγάλο ματς της αγωνιστικής διεξάγεται το βράδυ της Κυριακής στο «Βιθέντε Καλντερόν», όπου η τρίτη της κατάταξης Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την τέταρτη Βαλένθια, με φόντο την έξοδο στο Champions League. Τις δύο ομάδες χωρίζει μόλις ένας βαθμός και ο νικητής της αναμέτρησης θα κάνει αποφασιστικό βήμα για το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους, ενώ θα μπορεί να κάνει και… κρυφά όνειρα τίτλου, ειδικά εφόσον η πρωτοπόρος Ρεάλ «στραβοπατήσει» στο Μπιλμπάο.

Στον αντίποδα, ο ηττημένος θα αρχίσει να ανησυχεί για τη θέση του στην τετράδα, αφού ακολουθούν (έστω και σε μία σχετική απόσταση) οι πάντα επικίνδυνες Σεβίλη και Βιγιαρεάλ. Για τους «ροχιμπλάνκος», που προβλημάτισαν με την αγωνιστική συμπεριφορά τους στο 0-0 με τη Σεβίλη στο «Σάντσεθ Πιχουάν» (όπου ήταν προφανές ότι κατέβηκαν για το «Χ»), θα λείψουν οι τιμωρημένοι Γκριζμάν και Μιράντα, ενώ οι «νυχτερίδες» θα παραταχθούν πιθανότατα χωρίς τον τραυματία Οταμέντι.

Στο ματς που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής, η Λεβάντε επικράτησε με 2-1 της Εϊμπάρ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 6/3

Λεβάντε – Εϊμπάρ 2-1
(65′ Μπαράλ, 67′ Ούτσε – 55′ Πέρες)

Σάββατο 7/3
Λα Κορούνια – Σεβίλη
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ρεάλ Μαδρίτης
Ελτσε – Αλμερία
Γρανάδα – Μάλαγα

Κυριακή 8/3

Μπαρτσελόνα – Ράγιο Βαγεκάνο
Σοσιεδάδ – Εσπανιόλ
Βιγιαρεάλ – Θέλτα
Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαλένθια

Δευτέρα 9/3
Κόρντομπα-Χετάφε

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 25 αγώνες)

Ρεάλ Μαδρίτης 61
Μπαρτσελόνα 59
Ατλέτικο Μαδρίτης 54
Βαλένθια 53
Σεβίλη 46
Βιγιαρεάλ 45
Μάλαγα 41
Θέλτα 32
Εσπανιόλ 32
Αθλέτικ Μπιλμπάο 30
Ράγιο Βαγιεκάνο 29
Σοσιεδάδ 27
Εϊμπάρ 27
Χετάφε 26
Λα Κορούνια 25
Αλμερία 24
Έλτσε 24
Λεβάντε 22
Γρανάδα 19
Κόρντομπα 18

Στη Bundesliga…

Ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση της Bundesliga θα επιχειρήσει το Σάββατο η Μπάγερν Μονάχου, καθώς στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής, φιλοξενείται από το Ανόβερο και είναι το λογικό φαβορί για την νίκη.

Κάτι αντίστοιχο, ισχύει και για την Βόλφσμπουργκ που δοκιμάζεται στην έδρα της Αουγκσμπουργκ, αλλά και για την Γκλάντμπαχ που παίζει εκτός έδρας με την Μάιντς.

Μία από τις τελευταίες ελπίδες που είχε για να διεκδικήσει την παραμονή της στη μπουντεσλίγκα απώλεσε η Στουτγκάρδη, η οποία παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία (0-0) στην Χέρτα Βερολίνου, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 24ης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Παρασκευή 6/3

Στουτγκάρδη – Χέρτα Βερολίνου 0-0

Σάββατο 7/3

Αουγκσμπουργκ – Βόλφσμπουργκ
Αμβούργο – Ντόρτμουντ
Ανόβερο – Μπάγερν Μονάχου
Φράιμπουργκ – Βέρντερ Βρέμης
Σάλκε – Χοφενχάιμ
Μάιντς – Γκλάντμπαχ

Κυριακή 8/3

Κολονία – Αϊντραχτ Φρανκφούρτης
Πάντερμπορν – Λεβερκούζεν

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 23 αγώνες)

Μπάγερν Μονάχου 58
Βόλφσμπουργκ 50
Γκλάντμπαχ 40
Λεβερκούζεν 36
Σάλκε 35
Άουγκσμπουρκ 35
Χοφενχάιμ 33
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 31
Βέρντερ Βρέμης 30
Ντόρτμουντ 28
Ανόβερο 27
Μάιντς 25
Κολονία 25
Χέρτα Βερολίνου 25 -24αγ.
Αμβούργο 24
Πάντερμπορν 23
Φράιμπουργκ 22
Στουτγκάρδη 20 -24αγ.

Στο Championnat…

Δύσκολη αποστολή στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής, έχει η πρωτοπόρος του Championnat, Λιόν, καθώς φιλοξενείται από την εξαιρετικά ασταθή και κατά συνέπεια, απρόβλεπτη, Μονπελιέ.

Παράλληλα, η Παρί Σεν Ζερμέν αναμένεται να πάρει τους τρεις βαθμούς υποδεχόμενη την Λανς, ενώ η Μαρσέιγ δοκιμάζεται στην έδρα της Τουλούζ, με στόχο την νίκη που θα την διατηρήσει σε τροχιά τίτλου.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Παρασκευή 6/3
Τουλούζ – Μαρσέιγ 1-6
(77΄ Γέντερ – 2΄,44΄ Μπατσουαγί, 6΄ Αλόε, 20΄ αυτ. Μουμπαντζε, 78΄ Αγιού, 89΄ Ζινιάκ)

Σάββατο 7/3
Παρί ΣΖ – Λανς
Καέν – Μπορντό
Εβιάν – Μονακό
Ρεν – Μετς
Μπαστιά – Νις
Ρεμς – Ναντ

Κυριακή 8/3
Σεντ Ετιέν – Λοριάν
Γκινγκάμπ – Λιλ
Μονπελιέ – Λιόν

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 27 αγώνες)

Λιόν 54
Παρί Σεν Ζερμέν 53
Μαρσέιγ 53 -28αγ.
Μονακό 44 -26αγ.
Σεντ Ετιέν 43
Μπορντό 42
Μονπελιέ 42 -26αγ.
Ναντ 36
Λιλ 35
Ρεν 35
Γκινγκάμπ 35
Νις 34
Καέν 34
Μπαστιά 33
Ρεμς 32
Εβιάν 32
Λοριάν 31
Τουλούζ 29 -28αγ.
Λανς 22
Μετς 22

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024