Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόταση για κλήτευση Βενιζέλου ως μάρτυρα στο Ειδικό Δικαστήριο

Πρόταση για κλήτευση Βενιζέλου ως μάρτυρα στο Ειδικό Δικαστήριο

Πρόταση για κλήτευση τεσσάρων ακόμη ατόμων, μεταξύ αυτών και του Ευάγγελου Βενιζέλου ως μαρτύρων στη δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο Ειδικό Δικαστήριο, διατύπωσε η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου. Το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία, προκειμένου να αποφασίσει.

Πρόταση για κλήτευση τεσσάρων ακόμη ατόμων, μεταξύ αυτών και του Ευάγγελου Βενιζέλου ως μαρτύρων στη δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο Ειδικό Δικαστήριο, διατύπωσε σήμερα η εισαγγελέας της Έδρας Ξένη Δημητρίου. Το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία, προκειμένου να αποφασίσει.

Η γραμματέας (από το 2005) του Ευάγγελου Βενιζέλου, Σοφία Μπέλμπα, ήταν η δεύτερη μάρτυρας της ακροαματικής διαδικασίας. Υπενθυμίζεται ότι την κλήτευση της κ. Μπέλμπα αποφάσισε το Ειδικό Δικαστήριο έπειτα από πρόταση της εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου.

Η εξέταση της κ. Μπέλμπα κρίθηκε απαραίτητη μετά την κατάθεση της πρώην συνεργάτιδας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Σοφίας Ρίτσου, η οποία ανέφερε ότι ο χρήστης υπολογιστή με τον κωδικό «Σοφία» που την 1η Οκτωβρίου 2012 εμφανίζεται να διαβάζει μέρος της λίστας Λαγκάρντ, ήταν η γραμματέας του κ. Βενιζέλου και όχι η ίδια η κ. Ρίτσου, όπως είχε υποστηριχθεί αρχικά.

Όπως κατέθεσε η μάρτυς, πράγματι είχε τον κωδικό πρόσβασης «Σοφία» σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Επιπλέον, ότι κατά την παράδοση και παραλαβή του υπουργείου Οικονομικών μεταξύ των κυρίων Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου, δεν παραδόθηκε κανένα CD ή στικάκι.

Τον Αύγουστο του 2011 -είπε η μάρτυς- ήρθε ο Ιωάννης Διώτης και παρέδωσε ένα στικ στον κ. Βενιζέλο και κάποιες σελίδες, χωρίς όμως εκείνη να γνωρίζει το περιεχόμενό του.

Η κ. Μπέλμπα έβαλε αυτό το στικ σε ένα κουτί και το κλείδωσε σε ασφαλές ντουλάπι των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.

Όταν δημιουργήθηκε ο θόρυβος για το θέμα, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τη μάρτυρα το επίμαχο στικάκι (2 Οκτωβρίου 2012).

Εκείνη το «άνοιξε» για πρώτη φορά για να διαπιστώσει ότι ήταν το συγκεκριμένο, και για δεύτερη πριν το παραδώσει στον κ. Βενιζέλο, ο οποίος -όπως η ίδια κατέθεσε- το έβαλε σε έναν φάκελο και τον έστειλε με αστυνομικό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η μάρτυς διαβεβαίωσε ότι ο κ. Βενιζέλος δεν χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή και δεν είχε καμία εικόνα του περιεχομένου του. Η μόνη που είχε δει το περιεχόμενο του στικ, είπε, ήταν η ίδια.

Η εισαγγελέας της έδρας Ξένη Δημητρίου πρότεινε να κλητευθεί να καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών, η οποία μετέβη στο Παρίσι για παραλάβει και να φέρει το νέο CD με την επίμαχη λίστα, Σμαράγδα Πιτέμη, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος που πήρε το στικ από τον τότε οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και ο Χρίστος Αθανασίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024