Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυρά και από ΝΔ κατά Κωνσταντοπούλου για το «απαγορευτικό» επίκαιρων ερωτήσεων:

Πυρά και από ΝΔ κατά Κωνσταντοπούλου για το «απαγορευτικό» επίκαιρων ερωτήσεων:

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκαλεί η άρνηση των υπηρεσιών της Βουλής να δεχθούν επίκαιρες ερωτήσεις, καταλογίζοντας προσωπικές ευθύνες στην πρόεδρο Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνει λόγο για δυσλειτουργία της Βουλής.

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκαλεί η άρνηση των υπηρεσιών της Βουλής να δεχθούν επίκαιρες ερωτήσεις, καταλογίζοντας προσωπικές ευθύνες στην πρόεδρο Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνει λόγο για δυσλειτουργία της Βουλής, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι ενώ η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τις 11 Φεβρουαρίου, ακόμα οι βουλευτές δεν έχουν τη δυνατότητα κατάθεσης επίκαιρων ερωτήσεων.

«Δυστυχώς τα συντεταγμένα όργανα της Βουλής ακόμη δεν συνεδριάζουν και ως εκ τούτου η ομαλή λειτουργία του Κοινοβουλίου και κατ’ επέκταση της ίδιας της Δημοκρατίας συνεχίζει να παρεμποδίζεται από τη στάση της προέδρου της Βουλής» υπογραμμίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης, έχει καταθέσει ερώτηση προς του υπουργούς Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και Επικρατείας Νίκο Παππά, με την οποία ζητάει να ενημερωθεί για τον περιορισμό, όπως υποστηρίζει, «της αυτονομίας-ανεξαρτησίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, όπως αυτή προκύπτει από τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στην υπουργό Αναπληρωτή Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη».

«Η αρχική μου πρόθεση ήταν να την καταθέσω ως επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λόγω της σοβαρότητας του θέματος. Δυστυχώς όμως, τρεις εβδομάδες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η Κυβέρνηση στις 11 Φεβρουαρίου 2015, οι βουλευτές των κομμάτων δεν έχουν ακόμη τη δυνατότητα κατάθεσης επίκαιρων ερωτήσεων» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει:

«Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχει αποκλειστική ευθύνη για αυτή την απαράδεκτη για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα καθυστέρηση που παρόμοιά της δεν έχει υπάρξει στο πρόσφατο παρελθόν».

Η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή, σε γραπτή δήλωση της, υποστηρίζει ότι «μία από τις βασικές λειτουργίες της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός έλεγχος προς την κυβέρνηση είναι ακόμα απενεργοποιημένος με ευθύνη της προέδρου της Βουλής και της κυβέρνησης».

Όπως σημειώνει η βουλευτής της ΝΔ, εδώ και μια εβδομάδα προσπαθεί να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για τον ΕΝΦΙΑ και η μόνη απάντηση των υπηρεσιών της Βουλής, είναι ότι η πρόεδρος δεν έχει δώσει εντολή να γίνονται δεκτές οι επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024