Μαρτύριο της σταγόνας για μελλοθάνατη στην Τζόρτζια, αναβάλλεται ξανά η ένεση
Αναλόγως οπτικής, η μελλοθάνατη Κέλι Ρενέ Γκισενντέινερ στην Τζόρτζια των ΗΠΑ είναι ή αρκετά τυχερή ή μαρτυρικά άτυχη: Αφού απορρίφθηκε οριστικά το αίτημά της για απονομή χάριτος, πρέπει να έχει πάρει απόφαση ότι θα εκτελεστεί -αλλά, για δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα, την γλίτωσε προσωρινά εξαιτίας μικροπροβλημάτων. Αυτή τη φορά, το φάρμακο με το οποίο θα γινόταν η εκτέλεση κρίθηκε, την τελευταία στιγμή, ότι πρέπει να αντικατασταθεί. Πριν από μερικές ημέρες, τη ζωή της είχε παρατείνει... το χιόνι.
Αναλόγως του πώς το δει κανείς, η μελλοθάνατη Κέλι Ρενέ Γκισενντέινερ στην Τζόρτζια των ΗΠΑ είναι ή αρκετά τυχερή ή μαρτυρικά άτυχη: Αφού απορρίφθηκε οριστικά το αίτημά της για απονομή χάριτος, πρέπει να έχει πάρει απόφαση ότι θα εκτελεστεί -αλλά, για δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα, την γλίτωσε προσωρινά εξαιτίας μικροπροβλημάτων.
Αυτή τη φορά, το φάρμακο με το οποίο θα γινόταν η εκτέλεση κρίθηκε, την τελευταία στιγμή, ότι πρέπει να αντικατασταθεί ενώ πριν από μερικές ημέρες η αρχικά εκτέλεση είχε αναβληθεί λόγω… καιρού (για πρώτη φορά στα χρονικά της πολιτείας).
Η 46χρονη Κέλι Ρενέ Γκισενντέινερ είχε καταδικαστεί σε θάνατο όταν κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία του συζύγου της το 1997 μαζί με τον εραστή της (ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια).
Είναι η μοναδική γυναίκα στην πολιτεία της Τζόρτζια που αναμένει εκτέλεση και η πρώτη που θα εκτελεστεί τα τελευταία 70 χρόνια. Η εκτέλεσή της ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Τετάρτη, και λίγες ώρες νωρίτερα είχε εγκαταλείψει κάθε ελπίδα όταν απορρίφθηκε το αίτημά της για χάρη.
Τότε όμως, άρχισε… να χιονίζει πολύ: Επειδή η κακοκαιρία θα προκαλούσε προβλήματα στο χρονοδιάγραμμα της εκτέλεσης, όπως ανακοινώθηκε, η εκτέλεση πήρε αναβολή της τελευταίας στιγμής για τη Δευτέρα.
Όταν ήρθε η Δευτέρα όμως, τα απρόοπτα συνεχίστηκαν. Μία από τις ουσίες που θα χρησιμοποιούνταν στην θανατηφόρο ένεση (η πεντοβαρβιτόλη) πέρασε στην κανονικά την εργαστηριακή εξέταση αλλά στο δεύτερο και τελικό έλεγχο βρέθηκε θολή.
«Εξαιτίας υπερβάλλουσας προσοχής», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή να αναβληθεί ξανά η εκτέλεση. Δεν δόθηκε νέα ημερομηνία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διαιτησία: Τα φάλτσα υπέρ του ΠΑΟΚ μετά την ανακοίνωση και η πλειοψηφία των Γερμανών
- Ο Τσίπρας έβαλε ψηλά τον πήχη: Nίκη στις εκλογές – Kόμμα και διακήρυξη τον Ιούνιο
- «Θα σε λέω Μαρία»: Οι bijoux de kant αποχαιρετούν το χώρο τους στο Μοναστηράκι με μία παράσταση
- Eurovision 2026: Απόψε στη σκηνή ο Akylas με το «Ferto» – Η Ελλάδα στον πρώτο ημιτελικό
- Οι ανατροπές που φέρνει το χωροταξικό στον τουρισμό σε Airbnb και ξενοδοχεία – Οι αντιδράσεις
- Θυμός: Πως μπορούμε να τον «πετάξουμε» από πάνω μας;
- Βιετνάμ: Φρικτό εργατικό δυστύχημα – Βιομηχανικός τεμαχιστής «ρούφηξε» 34χρονο
- ΜΙΔΑ: Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι – Από «κόσκινο» επιδόματα και απαλλαγές ΕΝΦΙΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)




























![Ένας τουρίστας στη Χαβάη πέταξε μια μεγάλη πέτρα σε φώκια – σύμβολο της Λαχάινα – Μετά έγινε viral [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/HH1Ke9QWMAATsaz-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442