Λύγισε τη Μάλαγα και έβαψε… κόκκινη την κορυφή στον όμιλο
Ο Ολυμπιακός κράτησε αλώβητο το ΣΕΦ στη φάση των «16» της Ευρωλίγκα, συμπλήρωσε τις 7 νίκες στον 6ο όμιλο και «αναρριχήθηκε» στην πρώτη θέση, εκμεταλλευόμενος το «στραβοπάτημα» της ΤΣΣΚΑ απέναντι στην Φενέρμπαχτσε. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 77-72 της Ουνικάχα Μάλαγα, για την 8η αγωνιστική της διοργάνωσης, και έκαναν ακόμη ένα βήμα για την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος της έδρας στα πλέι οφ.
Ο Ολυμπιακός κράτησε αλώβητο το ΣΕΦ στη φάση των «16» της Ευρωλίγκα, συμπλήρωσε τις 7 νίκες στον 6ο όμιλο και «αναρριχήθηκε» στην πρώτη θέση, εκμεταλλευόμενος το «στραβοπάτημα» της ΤΣΣΚΑ απέναντι στην Φενέρμπαχτσε. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 77-72 της Ουνικάχα Μάλαγα, για την 8η αγωνιστική της διοργάνωσης, και έκαναν ακόμη ένα βήμα για την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος της έδρας στα πλέι οφ.
Ο Ολυμπιακός συνήλθε μετά από ένα απογοητευτικό πρώτο ημίχρονο, η λήξη του οποίου τον βρήκε με 0(!) επιθετικά ριμπάουντ και 2/11 τρίποντα, και ανεβάζοντας στροφές στο δεύτερο με πρωταγωνιστή τον «συνήθη-ύποπτο», Βασίλη Σπανούλη (νταμπλ νταμπλ με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ), έφτασε σε ακόμη μία πολύτιμη νίκη.
Νέο ρεκόρ από τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος με τις 10 ασίστ που μοίρασε απόψε έφτασε τις 801 και εκθρόνισε από την τρίτη θέση τον Πάμπλο Πριτζιόνι (798) στην σχετική λίστα στην Ιστορία της Ευρωλίγκα. Πλέον η λίστα των κορυφαίων πασέρ είναι ελληνική υπόθεση, καθώς στην κορυφή βρίσκεται ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 1090 ασίστ, στη δεύτερη ο Θοδωρής Παπαλουκάς με 977 και στην τρίτη ο αρχηγός του Ολυμπιακού με 801.
Ντεμπούτο για τον Τσαϊρέλη, ο οποίος αγωνίστηκε για 3 λεπτά με απολογισμό 2 πόντους και 1 κλέψιμο, ενώ ο Πέτγουεϊ έβγαλε τον ώμο του λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ των Πειραιωτών θα μείνει 2-3 εβδομάδες εκτός δράσης.
Ο Ολυμπιακός «έβγαλε» με το… καλημέρα εξαιρετικές άμυνες, αλλά αστοχία (4/14 σουτ εντός πεδιάς στο α’ δεκ.), χαμένα επιθετικά ριμπάουντ (0 έναντι 3 της Μάλαγα) και λάθη (3) δεν του επέτρεψαν να σηκώσει κεφάλι στο σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν γρήγορα στο -5 (2-7 στο 5΄) και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Πρίντεζη, ο οποίος με την είσοδο του στο παρκέ ροκάνισε τη διαφορά (9-11 στο 8΄), δεν κατάφεραν να πετύχουν την ανατροπή (11-17 στο α’ δεκ.).
Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός ήταν πιο συγκεντρωμένος, μείωσε τα λάθη, αλλά ήταν εξαιρετικά άστοχος από τα 6.75 (2/11), ενώ δεν είχε καταφέρει να κερδίσει μέχρι το ημίχρονο ούτε ένα (!) επιθετικό ριμπάουντ. Αυτοί οι παράγοντες είχαν σαν αποτέλεσμα να «σβηστούν» οι κόποι του στην άμυνα, ενώ ακόμα κι όταν άγγιξε την ανατροπή (24-26 στο 18΄), η ασυνεννοησία στην άμυνα δεν τον άφησε να την ολοκληρώσει με αποτέλεσμα να πάρει το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο -4 (29-33).
Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός βρήκε τα σουτ από τα 6.75 στο χέρι του Λοτζέσκι (2/2), η φροντ λάιν έκανε τη δουλειά της, ο Σπανούλης διακρίθηκε σε εκτέλεση και δημιουργία και οι «ερυθρόλευκοι» με επιμέρους σκορ 18-7 βρέθηκαν στο 26΄ για πρώτη φορά στο +7 (47-40).
Ωστόσο, η άμυνα ζώνης με προσαρμογές του Ζοάν Πλάθα δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να κρατήσει τη διαφορά και μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο στο +3 (55-52). Στον επίλογο του αγώνα, η Μάλαγα έμεινε μέσα στο παιχνίδι μέχρι το 37΄, καθώς στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Σπανούλης και τα πάντα τελείωσαν, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να μετρά 5 διαδοχικούς πόντους και 1 ασίστ και οι «ερυθρόλευκοι» να γράφουν το 73-65 στο 39΄, «καθαρίζοντας» την υπόθεση νίκη.
*** Στο ημίχρονο της αναμέτρησης και με αφορμή τη συμπλήρωση των 500 αγώνων στην Ευρωλίγκα, η ΚΑΕ τίμησε τους έξι ζωντανούς «Θρύλους» του Ολυμπιακού. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στους Αλέκο Σπανουδάκη, Θόδωρο Βαμβακούση, Βασίλη Φασιλή, Γιάννη Μεϊμάρη, Μανώλη Καζανίδη και Θύμιο Φιλίππου. Σε αναμετρήσεις της 8ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Ευρωλίγκα, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Έτσι διαμορφώνεται η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη της Χάποελ επί της Μακάμπι. Τι περιμένουν την 38η και τελευταία αγωνιστική Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Από 6οι έως 9οι οι πράσινοι.
Παρά την ήττα της με 38-16 από την Αυστρία στο Λιντς η Εθνική ομάδα Χάντμπολ των Γυναικών κατάφερε να προκριθεί στο Euro 2026, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Η Βιγιαρεάλ έφυγε με σπουδαίο «διπλό» από την έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, επικρατώντας 2-1 για την 31η αγωνιστική της La Liga και κάνοντας καθοριστικό βήμα για την παραμονή στην πρώτη τετράδα.
Ο ισολογισμός της γαλλικής ομάδας αποκάλυψε το ιλιγγιώδες χρέος των 250 εκατ. ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι, την ώρα που παραμένει το ανοιχτό «μέτωπο» με τον Ολυμπιακό για την... οψιόν του Γιάρεμτσουκ.