
Ομολογία από Βρυξέλλες: Η κρίση ρευστότητας μοχλός πίεσης προς την Αθήνα
«Η κρίση ρευστότητας χρησιμοποιείται για να πιέσει τους Έλληνες να αρχίσουν πολύ γρήγορα συζητήσεις για την αξιολόγηση και να την ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα - χωρίς καν να περιμένουν το τέλος Απριλίου» δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της ευρωζώνης.
«Η κρίση ρευστότητας χρησιμοποιείται για να πιέσει τους Έλληνες να αρχίσουν πολύ γρήγορα συζητήσεις για την αξιολόγηση και να την ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα – χωρίς καν να περιμένουν το τέλος Απριλίου» δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με το Reuters, αξιωματούχοι της ευρωζώνης ελπίζουν ότι «η στενότητα της ρευστότητας θα πιέσει την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συμφωνήσει μεταρρυθμιστικά σχέδια πιο γρήγορα από την προθεσμία έως τα τέλη Απριλίου που έχει οριστεί από τους πιστωτές, ανοίγοντας το δρόμο για την αποδέσμευση κεφαλαίων».
Άλλος αξιωματούχος της ευρωζώνης εκτιμά ότι οι μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση θα μπορούσαν να εφαρμοστούν μέσα σε δύο με τρεις εβδομάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βραζιλία: Σχεδόν 200 τουρίστες επισκέφθηκαν φαβέλα για το ηλιοβασίλεμα και έπεσαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών
- Τουρκία: Πόζαρε με τη σημαία του ψευδοκράτους η Ρόζμαρι Ντι Κάρλο του ΟΗΕ
- Αϊτή: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιών από πολυεθνική δύναμη που θα έπρεπε να τα προστατεύει
- Ουκρανία: Για κλιμάκωση των επιθέσεων και επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Δεν θα καταβάλλεται φόρος κληρονομιάς
- Ουγγαρία: Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Πέτερ Μαγιάρ υπονοεί ότι ο Νετανιάχου θα συλληφθεί εάν πάει στη χώρα