Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Λεπέν επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία στο Eurogroup

Η Λεπέν επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία στο Eurogroup

Η Μαρίν Λεπέν του γαλλικού ακροδεξιού, ευρωσκεπτικιστικού Εθνικού Μετώπου επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία στο Eurogroup, λέγοντας ότι «επέλεξε να μείνει στον κλοιό του ευρώ» και «υπέκυψε στην ευρω-δικτατορία». Στρεφόμενη στο δικό της κοινό, η Λεπέν υποστηρίζει πως η εξέλιξη όχι μόνο «επιβεβαιώνει την ανάλυση» του κόμματός της, αλλά «αποδεικνύει» ότι το δικό της κόμμα συνιστά το μοναδικό αντίβαρο στα υπόλοιπα γαλλικά κόμματα, από την κεντροδεξιά μέχρι την Αριστερά του Μελανσόν.

Η Μαρίν Λεπέν του γαλλικού ακροδεξιού, ευρωσκεπτικιστικού Εθνικού Μετώπου επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία στο Eurogroup, λέγοντας ότι «επέλεξε να μείνει στον κλοιό του ευρώ» και «υπέκυψε στην ευρω-δικτατορία».

Στρεφόμενη στο δικό της κοινό, η Λεπέν υποστηρίζει πως η εξέλιξη όχι μόνο «επιβεβαιώνει την ανάλυση» του κόμματός της, αλλά «αποδεικνύει» ότι το δικό της κόμμα συνιστά το μοναδικό αντίβαρο στα υπόλοιπα γαλλικά κόμματα, από την κεντροδεξιά μέχρι την Αριστερά του Μελανσόν.

Μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, η Αριστερά του Μελανσόν, με την οποία το ελληνικό κόμμα έχει επαφές, είχε υποδεχθεί θετικά την έκβαση της κάλπης.

Παράλληλα όμως, και το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) της Λεπέν είχε υποδεχθεί θετικά την ελληνική κάλπη επειδή διέβλεψε σε αυτήν στροφή μακριά από την Ευρώπη.

Σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη, μετά τη συμφωνία στο Eurogroup, η Λεπέν εμφανίζεται… απογοητευμένη: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε την επιλογή είτε να μείνει στον κλοιό του ευρώ και να προδώσει γρήγορα τις προεκλογικές της δεσμεύσεις κατά της λιτότητας είτε να ανακτήσει τη νομισματική αυτονομία για να μπορέσει πραγματικά να αλλάξει πολιτική» αναφέρει.

Κατά την ανάγνωση της Λεπέν, «η συμφωνία στις Βρυξέλλες επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση του Αλ.Τσίπρα επέλεξε το ευρώ και κατ’ επέκταση την προδοσία των προεκλογικών της εξαγγελιών». Το γαλλικό FN Μιλά για «απόλυτη παράδοση απέναντι στην ΕΕ και στη Γερμανία», υποστηρίζοντας επίσης πως αυτό «μπορεί σύντομα να οδηγήσει [τον ΣΥΡΙΖΑ] στην άβυσσο της απαξίωσης των πολιτών».

Φτάνοντας στο σημαντικότερο για την ίδια, η Λεπέν λέει ότι «ψεύδονται εκείνοι που, όπως το PS [του Φρανσουά Ολάντ], το UMP [του Ν.Σαρκοζί] ή ο Ζαν Λυκ Μελανσόν, πουλούν στους Γάλλους μία «άλλη πολιτική» χωρίς ταυτόχρονα να προβλέπουν ανάκτηση της γαλλικής κυριαρχίας, ιδιαίτερα της νομισματικής και της δημοσιονομικής».

«Το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο θα βγάλει τη Γαλλία από αυτήν την ευρω-δικτατορία» καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Λεπέν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024