Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράκ: Τζιχαντιστές περιφέρουν πεσμεργκά σε κλουβιά

Ιράκ: Τζιχαντιστές περιφέρουν πεσμεργκά σε κλουβιά

Ένα νέο βίντεο εμφανίζει τζιχαντιστές να περιφέρουν 21 Κούρδους μαχητές μέσα σε κλουβιά, στους δρόμους του Κιρκούκ και να απειλούν την ζωή τους.

Ένα νέο βίντεο εμφανίζει τζιχαντιστές να περιφέρουν 21 Κούρδους μαχητές μέσα σε κλουβιά, στους δρόμους του Κιρκούκ και να απειλούν την ζωή τους.

Κάποιοι από τους τζιχαντιστές μιλούν με τους πεσμεργκά, ενώ κρατούν μικρόφωνα που έχουν επάνω τους σύμβολο του Ισλαμικού Κράτους.

Εν συνεχεία τους βγάζουν από τα κλουβιά και υπό την απειλή όπλων τους αναγκάζουν να γονατίσουν ο ένας δίπλα στον άλλον.

Συνολικά εικονίζονται 21 όμηροι που αναφέρεται ότι είναι 16 πεσμεργκά, δύο αξιωματικοί του ιρακινού στρατού και τρεις αστυνομικοί από το Κιρκούκ.

Δεν διευκρινίζεται ούτε ο τόπος ούτε το πότε γυρίστηκαν οι σκηνές αυτές. Κουρδικές πηγές είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πιθανότατα το βίντεο τραβήχτηκε πριν μία εβδομάδα στην κεντρική αγορά της περιοχής Χαουίτζα την οποία ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

Οι 21 όμηροι, που είναι ντυμένοι με πορτοκαλί στολές, οδηγούνται στα κλουβιά σε έναν χώρο που περιβάλλεται από τσιμεντένιους τοίχους. Μπροστά στο καθένα από αυτά στέκουν ένοπλοι κουκουλοφόροι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους. Ένας γενειοφόρος που φορά λευκό τουρμπάνι απευθύνεται κατόπιν στους πεσμεργκά και τους καλεί να σταματήσουν τον αγώνα τους εναντίον των τζιχαντιστών. «Σε διαφορετική περίπτωση, θα έχετε αυτήν την τύχη, είτε στα κλουβιά είτε κάτω από το χώμα» απειλεί.

Στη συνέχεια τα κλουβιά με τους αιχμαλώτους φορτώνονται σε ανοιχτά φορτηγά που «παρελαύνουν» σε έναν δρόμο, ανάμεσα σε δεκάδες κατοίκους και ένοπλους άνδρες.

Στο βίντεο δεν εξαπολύονται συγκεκριμένες απειλές εναντίον των ομήρων. Ωστόσο στο τέλος του, δείχνει τους αιχμαλώτους γονατισμένους και πίσω από τον καθέναν από αυτούς στέκει ένας μασκοφόρος που κρατά αυτόματο όπλο ή ρεβόλβερ.

Ένας διοικητής των πεσμεργκά του Κιρκούκ, ο στρατηγός Χιγιόουα Ρας, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι όμηροι αιχμαλωτίστηκαν στις 31 Ιανουαρίου «όταν οι Κούρδοι μαχητές απώθησαν μια τρομοκρατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους» με στόχο το Κιρκούκ.

Από τον Ιούνιο του 2014 το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει μεγάλες εκτάσεις στο βόρειο και το δυτικό Ιράκ. Στα τέλη Ιανουαρίου εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση για να καταλάβει την πόλη όπου έχουν τη βάση τους οι πεσμεργκά μετά την αποχώρηση των Ιρακινών στρατιωτών έναν μήνα νωρίτερα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024