Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση έχει κάνει αυτό που όφειλε για τη συμφωνία
Τη θέση ότι η κυβέρνηση έχει κάνει αυτό που όφειλε προκειμένου να εξευρεθεί λύση με τους εταίρους και δεν θα δεχθεί συνέχιση του προγράμματος, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup. Ο ίδιος τόνισε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για συμφωνία, ενώ απέφυγε να σχολιάσει δημοσίευμα της Bild, σύμφωνα με το οποίο η Μέρκελ προανήγγειλε στον πρωθυπουργό την αρνητική στάση που θα έχει ο Σόιμπλε στο αποψινό Eurogroup.
Τη θέση ότι η κυβέρνηση έχει κάνει αυτό που όφειλε προκειμένου να εξευρεθεί λύση με τους εταίρους και δεν θα δεχθεί συνέχιση του προγράμματος, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup. Ο ίδιος τόνισε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για συμφωνία.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να σχολιάσει δημοσίευμα της Bild, σύμφωνα με το οποίο η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προανήγγειλε την αρνητική στάση που θα τηρήσει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο αποψινό Eurogroup.
Σύμφωνα με τον κ. Σακελλαρίδη, ο πρωθυπουργός τόνισε στην γερμανίδα καγκελάριο ότι η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία, ενώ παράλληλα την ενημέρωσε για την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η Ελλάδα.
Ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις στο EuroWorking Group, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι υπήρχαν και διαφωνίες και συμφωνίες, αλλά πως το τελικό συμπέρασμα είναι ότι είχε θετική για την ελληνική πλευρά κατάληξη. «Εχουν ωριμάσει οι συνθήκες για συμφωνία» επισήμανε.
Σε ό,τι αφορά τις ενστάσεις που διατυπώνονται από ευρωπαϊκής πλευράς σχετικά με τα νομοσχέδια που ετοιμάζει η κυβέρνηση (κόκκινα δάνεια, πλειστηριασμοί κατοικιών, 100 δόσεις για εξόφληση χρεών) καθώς εκλαμβάνονται ως μονομερείς ενέργειες, η κυβέρνηση απαντά πως οι ρυθμίσεις δεν είναι διαπραγματεύσιμες.
Την άποψη αυτή εξέφρασε και ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος επιπλέον υπογράμμισε εν όψει του Eurogroup: «Σήμερα ο καθένας θα κριθεί για τη στάση του» και «όλοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους».
«Εμείς δεν πάμε για να τα σπάσουμε» υπογράμμισε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν θα περάσει η γερμανική ακαμψία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο σκύλος και η γάτα αναγνωρίζουν τη μαμά τους μετά από χρόνια;
- «Ο Χίφι είναι στην κορυφή της λίστας της Βαλένθια»
- Αποθέωση για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν – Οι πρώτες αντιδράσεις
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442