Το «εκρηκτικό» κλίμα στο Eurogroup της Δευτέρας που έληξε με το τελεσίγραφο προς την Ελλάδα για την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η Liberation.

«Είσαι ψεύτης» φέρεται να φώναξε οργισμένος ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά την απόσυρση του κειμένου Μοσκοβισί κατόπιν γερμανικών πιέσεων.

«Ήταν απίστευτο. Πραγματικά πιστέψαμε ότι θα έρθουν στα χέρια» δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας στην εφημερίδα ένας εκ των παριστάμενων υπουργών Οικονομικών.

«’Ψεύτη’ ουρλιάζει ο Γιάνης Βαρουφάκης, τρελός από οργή. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, συνηθισμένος στην ευγένεια που συνήθως επικρατεί στο κλαμπ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, έχει κιτρινίσει» γράφει η Liberation.

Και σχολιάζει πως «ο ολλανδός πρόεδρος του Eurogroup φαίνεται εύθραυστος μπροστά στον ογκώδη έλληνα υπουργό Οικονομικών με τη σωματική δύναμη του Μπρους Γουίλις».

«Ήταν απίστευτο. Πραγματικά πιστέψαμε ότι θα πιαστούν στα χέρια» αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, το οποίο σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας πριν από την έναρξη των εργασιών του Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με το τελεσίγραφο προς την κυβέρνηση Τσίπρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας