Reuters: Ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ οι εκροές καταθέσεων το τελευταίο διήμερο
Ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ οι εκροές καταθέσεων το τελευταίο διήμερο σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Οι ίδιες τραπεζικές πηγές συνδέουν την αυξημένη εκροή με το τριήμερο που ακολουθεί.
Ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ οι εκροές καταθέσεων το τελευταίο διήμερο σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Οι ίδιες τραπεζικές πηγές συνδέουν την αυξημένη εκροή με το τριήμερο που ακολουθεί.
Σε δημοσίευμα του δικτύου CNBC σημειώνεται πως συνολικά οι εκροές καταθέσεων από το Δεκέμβριο 2014 ανέρχονται στα 25 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα οι ελληνικές τράπεζες ενημερώνουν τρεις φορές την ημέρα την Τράπεζα της Ελλάδος και την ΕΚΤ για την πορεία των εκροών.
Η ΕΚΤ εμφανίζεται ήδη να έχει εξετάσει παρεμβάσεις για την στήριξη της ρευστότητας των τραπεζών σε περίπτωση που η κατάσταση εκτραχυνθεί. «Η στάση της ΕΚΤ θα συναρτηθεί με το αποτέλεσμα του αυριανού (σ.σ. σημερινού) Eurogroup», δήλωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη.
Κατά πληροφορίες σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας (SSM) της ΕΚΤ προσανατολίζεται να ζητήσει από τις ελληνικές τράπεζες να μειώσουν τον όγκο των εντόκων γραμματίων που έχουν στην κατοχή τους.
Σημειώνεται ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν στην κατοχή τους έντοκα αξίας 15 δισ. ευρώ και ο SSM -σε περίπτωση αδιεξόδου -, εξετάζει να ζητήσει να μειωθεί το όριο κάτω από τα 15 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα μηδέν – Παραιτήσεις, συγκρούσεις και το εντελώς αβέβαιο μέλλον
- Συρία: Συνελήφθη ο πυρήνας που βρίσκονταν πίσω από την βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό
- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχωρεί από το «Ολντ Τράφορντ» μετά από 115 χρόνια – Η νέα τοποθεσία (vid, pic)
- Ραγδαία αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων παγκοσμίως
- LIVE: Γαλλία – Μαρόκο
- Η «απόδραση» της Νταϊάνα: Τα παιδιά, ο Ντόντι και το σχέδιο Μαλιμπού
- Ο Τραμπ επέπληξε δημόσια τους ηγέτες του ΝΑΤΟ, αλλά στο παρασκήνιο ήταν διαφορετικά – Τι άλλαξε πριν φύγει;
- Ο Ζελένσκι δήλωσε πως αναμένει την παραλαβή πυραύλων Patriot και την άδεια για την κατασκευή τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442